Ekshumacija tijela Muamera Zukorlića obaviće se danas

Ekshumacija tijela bivšeg predsjednika Stranke pravde i pomirenja muftije Muamera Zukorlića obavit će se danas.

Viši sud iz Novog Pazara je odobrio međunarodnu eksertizu u kojoj će učestvovati stručnjaci iz Beograda, Sarajeva i Hamburga. Proces će nadgledati i Državno tužilaštvo Bosne i Hercegovine, a više na ovu temu, iz Novog Pazara, istraživao je novinar Kurira.

Njegov sagovornik, koji je govorio za televiziju Kurir bio je Teo Taraniš, politolog.

Politolog Taraniš ističe da je preovladavajuće reakcija iščekivanje rezultata obdukcije.

 

– Ono što možemo danas da kažemo i što je preovladavajuća reakcija javnosti u gradu, u Srbiji i na Balkanu je iščekivanje rezulatata obdukcije. To je potrebno da se vidi šta će biti posljedice. Šta će biti ako se stvarno ispostavi da je on nije umro prirodnom smrću. Ako se ispostavi da je umro prirodnom smrću krenut će pritisak na porodicu, zašto su ušli u cijeli taj proces – rekao je on.

Također, oglasio se i muftijin najstariji sin Usame Zukorlić.

– Obavještavam javnost da je Viši sud u Novom Pazaru donio odluku da se izvrši ekshumacija i obdukcija tijela rahmetli akademika muftije Muamera Zukorlića u petak, 6. maja 2022. godine. Viši sud je odobrio međunarodnu ekspertizu sastavljenu od obducenata sudskih medicina iz Beograda (Srbija), Sarajeva (Bosna i Hercegovina) i Hamburga (Nemačka). Proces će nadgledati i Državno tužilaštvo Bosne i Hercegovine. Neka nam Uzvišeni Allah olakša cijeli proces i da istina izađe na vidjelo – napisao je Usame.

Prethodni članakOrban: Embargo EU na ruske energente jednak je atomskoj bombi
Naredni članakVijećnik u Grudama kažnjen zbog lajka