Durić: Epidemiološka situacija u Trebinju nepovoljna

Epidemiolog Doma zdravlja Trebinje Jelena Durić je istakla da je epidemiološka situacija na području grada nepovoljna i da obolijevaju uglavnom mlađe i nevakcinisane osobe.

“U protekloj sedmici smo imali 100 novozaraženih u našem gradu. Čekamo 85 uzoraka koji su uzeti tokom vikenda i na analizi su u Univerzitetskoj bolnici Foča. Najčešće oboljevaju mlađe nevakcinisane osobe, a trenutno među kojima ima školske djece i nastavnika”, kazala je dr Durić.

Tokom vikenda se u respiratornu ambulantu Doma zdravlja javilo dosta naših sugrađana koji su bili na svadbenim i drugim veseljima.

“Još jedan razlog da apelujemo na odgovornost, ne samo kada su građani u pitanju već i oni koji kontrolišu provođenje mjera republičkog štaba. Što se tiče vakcinacije, veoma smo zadovoljni što vakcinacija u kontinuitetu teče i građani Hercegovine su podjednako zainteresovani za sve vrste vakcina. Mi sve nade polažemo u vakcine i trudimo se da svake sedmice imamo Dan otvorenih vrata i apelujemo na građane da se vakcinišu”, kazala je dr Durić.

Prema njenim riječima vakcinacija i poštovanje svih preporučenih epidemioloških mjera je neophodna s obzirom na visok nivo prisutnosti korona virusa.

Radio Trebinje

Prethodni članakCrnogorske komite pozivaju na rušenje vlasti
Naredni članakOprez vozačima, smanjena vidljivost zbog magle