Dron koji je pao u Hrvatskoj definitivno došao s teritorije Ukrajine

Ministar odbrane Hrvatske Mario Banožić rekao je danas da je dron koji je pao prošle nedjelje na Zagreb definitivno došao s područja Ukrajine, ali da će se istragom utvrditi kome je on u tom trenutku pripadao, na koji je način lansiran i zašto je lansiran.

Banožić je to kazao u kasarni ”Pukovnik Marko Živkovic” na Plesu gdje se sreo sa komandantom 31. borbenog krila AVIANO, brigadnim generalom Džejsonom Bejlijem, prenijela je Hina.

Banožic je naglasio da se iz uviđaja saznalo da je riječ o izviđačkoj letjelici koja je imala svoju namjenu tokom 60-ih i 70-ih godina prošlog vijeka, ali je bila izbačena iz sistema sovjetskih zemalja i vraćena 2014. u sastav ukrajinske vojske prilikom borbi u Donbasu.

Dodao je da je razgovarao s ministrima odbrane Mađarske i Rumunije radi prikupljanja što više informacija kako bi se moglo utvrditi odakle je dron mogao da poleti.

Kazao je i da je razgovarao s ukrajinskim kolegom kojeg je zamolio za pojedinačnu tehničku dokumentaciju kako bi što prije mogli da naprave detaljnu analizu.

Prethodni članakVladika Grigorije: Prošle su devedesete i korona, proći će i ovo
Naredni članakVučić: Dobio sam neke čudne telegram informacije, tiču se regiona