Drama na sjednici Gradskog Vijeću Mostara zbog imenovanja, ko je zloupotrijebio ovlaštenja pri predlaganju članova

Prava verbalna drama odvija se na sjednici Gradskog vijeća Mostara zbog imenovanja gradskih komisija.

Već je imenovana Komisija za etički kodeks u kojoj su vijećnici i članovi nevladinog sektora, no prema tvrdnjama opozicije ne radi se o članovim NO, već članovima SDA i HDZ-a.

Vijećnica Irma Baralija rekla je da je jedan od članova predstavljen kao predstavnik NO sektora, no da je isti član SDA, te je posumnjala da je i drugi kandidat član HDZ-a. Predsjednik Vijeća Salem Marić nije dopustio da se Baralili odgovara, na kako smatra „provokacije“, te je ponovo na račun Baralije uputio nekoliko neslanih šala.

Ipak prava drama nastala je prilikom predlaganja članova Izborne komisije Grada Mostara kada je među hrvatskim vijećnicima nastao raskol. Vijećnik HRS-a Slaven Bevanda optužio je neimenovane kolege iz Kluba Hrvata da su zloupotrijebili poslovnik i ovlaštenja.

-…Otkud nekom hrabrost da dostavi prijedloge imena a da ti prijedlozi nisu prošli minimum poslovničke procedure. Nisu ni u petak ni juče…. Ko je u ime stručne službe Vijeća dostavio prijedlog i ko je preko noći odlučio da su ovi kandidati najbolji, zapitao je Bevanda Vijeće, no ni njemu nije dozvoljeno da previše komentariše te je na zahtjev Kluba Hrvata zatražena pauza jer je zaključeno da se taj klub i nije izjašnjavao po pitanju kandidata.

U spomenutu komisiju predloženi su Rifad Zlomužica, Antonio Vrljić, Armina Krvavac, Saša Mavrak, Lidija Petrović, Alma Ćorić i Mario Mikulić.

Prethodni članak55 novih slučajeva korone u HNK
Naredni članakĐajić: Kiseonik je ispravan, pozivam sve da dođu i da se uvjere