Dom zdravlja Mostar uspješno dovršio proces akreditacije

Dom zdravlja Mostar postigao je ocjenu od sto odsto uspješnosti u procesu akreditacije, što ga čini jednim od samo pet takvih primjera u Federaciji i jedinstvenim u svom području države, saopšteno je iz Doma zdravlja Mostar.

Ova akreditacija s ocjenom stopostotne uspješnosti predstavlja Dom zdravlja Mostar kao lidera u kvaliteti zdravstvene zaštite što je veliki benefit za Ministarstvo zdravstva HNK-a. Također, Zavod zdravstvenog osiguranja ima odgovornost podržati i nagrađivati takve inicijative koje doprinose podizanju standarda zdravstvene zaštite, navodi se u saopštenju.

„Izuzetno sam ponosna na sve zaposlenike Doma zdravlja Mostar koji su učstvovali u ovom izazovnom procesu. Napisali smo preko 300 procedura i politika, obuhvatili sve službe, uključujući pedijatriju, timove porodične medicine, hitnu službu, odjel čistoće, saobraćajne službe, tehnički odjel, radiologiju, laboratorij, stomatologiju, ginekologiju itd.“, kazala je direktorica Kristina Bevanda.

Dodala je kako će svi uposlenici Doma zdravlja Mostar nastaviti raditi na usavršavanju.

„Nastavit ćemo raditi na tome, možda najprije fokusirajući se na otvaranje novih komunikacijskih kanala s pacijentima, jer tu vidimo nedostataka. No, što se tiče naše unutrašnje organizacije, sada smo sigurni da radimo po trenutnim najvišim standardima za primarnu zdravstvenu zaštitu“, kazala je Bevanda.

 

Prethodni članakPremiju osiguranja osiguranici ZZO HNK mogu kupiti i na izdvojenom šalteru na Rudniku
Naredni članakERS dobitnik nagrade za najboljeg izvoznika u Srbiju