Dodjela Gremi nagrade u znaku žena: Tejlor Svift ušla u istoriju (FOTO/VIDEO)

U Los Anđelesu je sinoć održana 66. dodjela najprestižnijih muzičkih nagrada na svijetu – Gremi. Kao što je i bilo predviđano najveći broj nagrada osvojile su žene.

Na dodjeli Gremija slavile su Bili Ajliš, SZA, Majli Sajrus. Tejlor Svift je oborila rekord po broju osvojenih najboljih albuma godine.

Pjesma Bili Ajliš “What Was I Made For” je u nedjelju uveče osvojila Gremi za najbolju pjesmu u 2023. godini. Album Tajlor Svift “Midnights” je pobijedio u kategoriji najboljih pop albuma, a SZA je osvojila tri nagrade: za najbolju R&B pjesmu, najbolji progresivni R&B album i najbolje pop izvođenje u duetu sa rok pjevačicom Fibi Bridžers.

Bili Ajliš (Foto: EPA-EFE/ALLISON DINNER)

Bili Ajliš (Foto: EPA-EFE/ALLISON DINNER)

Najveću pažnju je, čini se, opet jednom privukla 34-godišnja super zvijezda Tejlor Svift koja je sinoć ušla u istoriju: po četvrti put je dobila Gremi za najbolji album godine, ovog puta za “Midnights”, i tako u ovoj kategoriji pretekla muzičke legende Frenka Sinatru, Pola Sajmona i Stivija Vondera.

Svift je iskoristila priliku i najavila novi album sa nazivom “The Tortured Poets Department” koji će se pojaviti 19. aprila.

Majli Sajrus je za pjesmu “Flowers” dobila Gremi u kategoriji najbolje solo pop izvođenje.

Moderator gala večeri, južnoafrički komičar Trevor Noa, je u jednom trenutku primijetio: “Јe li možete za sekund da uživate u činjenici da su žene prošle godine dominirale muzičkom scenom”.

Svih sedam nominovanih za najbolji album godine bile su žene.

Prethodni članakNova premijerka Sjeverne Irske želi referendum o ujedinjenju sa Republikom Irskom
Naredni članakU požaru u Laktašima nije izgorio crtež Svetog Save (FOTO/VIDEO)