Dodik zatražio posebnu sjednicu Narodne skupštine, na dnevnom redu PET TAČAKA

U Narodnu skupštinu Republike Srpske stigao je zahtjev srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika za održavanje posebne sjednice, na kojoj bi bilo pet tačaka, a koje je 31. marta Predsjedništvo usvojilo bez konsenzusa i koje su štetne po vitalni interes Republike Srpske.

Veoma štetnom po vitalne interese Srpske Dodik je ocijenio odluku o odobravanju zaključivanja memoranduma o razumijevanju između Centralne izborne komisije BiH i OEBS-a u BiH.

Dodik je naveo da je veoma štetna po vitalne interese Srpske i odluka o odobravanju zaključivanja memoranduma o razumijevanju u vezi sa izbornom saradnjom između CIK-a BiH i Državne izborne kancelarije Mađarske.

 

Dodik je naveo da je po vitalne interese Srpske veoma štetna i odluka o odobravanju zaključivanja sporazuma o učešću BiH u međunarodnom istraživanju kompjuterske i informacione pismenosti ICILS 2023.

Veoma štetnom po vitalne interese Srpske Dodik je proglasio i odluku o odobravanju zaključivanja sporazuma o učešću BiH u međunarodnom istraživanju trendova u znanju matematike i prirodnih nauka TIMSS 2023.

Dodik je proglasio kao veoma štetnu po vitalne interese Republike Srpske odluku o odobravanju zaključivanja sporazuma o učešću BiH u međunarodnom istraživanju o učenju i podučavanju TALIS 2024, koja je usvojena na jučerašnjoj sjednici bez konsenzusa, te pozvao poslanike Narodne skupštine da se o tome izjasne.

 

Prethodni članakRepublika Srpska bezbjednosno i politički stabilna (VIDEO)
Naredni članakSAD šalje vojnu opremu Ukrajini vrijednu 300 miliona dolara