Dodik, Višković i Ćurić otvorili bazen u Trebinju (VIDEO)

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, premijer Republike Srpske Radovan Višković i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić danas su svečano otvorili zatvoreni bazen u Trebinju.

Na otvaranju je istaknuto da će ovaj objekat biti multifunkcionalan i na ponos svim građanima Trebinja i Hercegovine.

Dodik je čestitao građanima Trebinja na otvaranju novog bazena, za koji je rekao da je multifunkcionalan objekat koji će značiti nove kapacitete za djecu, građane i cjelokupan sport.

On je naveo da je nepojmljivo da je Trebinje čekalo ovoliko dugo na ovakav objekat. “Ali, ovoj generaciji je pripalo da to riješi”, rekao je Dodik i napomenuo da je “Elektroprivreda Srpske” bila investitor i finansirala njegovu izgradnju.

Prema njegovim riječima, ovo je gradski objekat i svi građani Republike Srpske su na neki način učestvovali u njegovom finansiranju.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da je zatvoreni bazen u Trebinju, koji je danas svečano otvoren, jedan od najvećih sportskih infrastrukturnih objekata građenih u novije vrijeme.

Premijer je istakao da je riječ o investiciji vrijednoj više od 14 miliona KM i kompleksu koji obuhvata više od 10.000 metara kvadratnih.

Višković je izrazio zadovoljstvo što je građanima stavljen na raspolaganje veličanstven objekat olimpijskog tipa koji će moći da zadovolji potrebe ne samo Hercegovine, nego i Republike Srpske u smislu međunarodnih vaterpolo i plivačkih takmičenja.

Premijer je izrazio očekivanje da će se ovim u narednom periodu na velika vrata vratiti plivački sport u Trebinje.

“Tradicija plivanja i vaterpola ovdje je stara više od 70 godina i nadamo se da će ovim kompleksom uslovi za trening, rad i promociju naših novih talenata biti na visokom nivou”, naveo je Višković.

On je istakao da je ponosan na Republiku Srpsku, Trebinje, “Elektroprivredu”, HET, naglasivši da je ova generacija stavila ovaj objekat na raspolaganje građanima Trebinja i Hercegovine.

Otvaranju bazena prisustvovala je ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović, generalni direktor “Elektroprivrede Republike Srpske” Luka Petrović i brojne zvanice.

-Zatvoreni bazen u Trebinju, koji je danas svečano otvoren, jedan je od najreprezentativnijih sportskih objekata u cijeloj BiH, izjavila je ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović.

Davidovićeva je izrazila zadovoljstvo završetkom izgradnje bazena u Trebinju jer je razvoj sportske infrastrukture preduslov za razvoj sporta, ali i turizma.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da će bazen biti na ponos svim građanima Republike Srpske – namijenjen je ne samo za građane Trebinja, već i Hercegovine i cijele Srpske.

Ćurić je, nakon svečanog otvaranja bazena, rekao da su građani Trebinja čekali na ovaj bazen više od 50 godina, a da su istovremeno oko 70 godina imali uspješnu tradiciju u plivačkim sportovima.

On je izrazio nadu da će izgradnjom ovog objekta biti ostvarivani još bolji sportski rezultati i da će se još više djece i mladih takmičiti.

Gradonačelnik Trebinja je naveo da je prije 20 dana objavljen javni poziv za osjetljive kategorije na koji se prijavilo oko 1.000 zainteresovanih iz višečlanih porodica, djece bez jednog ili oba roditelja, studenata i za sve njih će biti besplatno korištenje bazena.

Ćurić je zahvalio srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, premijeru Republike Srpske Radovanu Viškoviću i ostalima što su prisustvovali svečanom otvaranju bazena, kao i vaterpolo reprezentacijama Srbije i Crne Gore koje će danas odigrati prvu utakmicu na novom bazenu u Trebinju.

Direktor “Hidroelektrana na Trebišnjici” /HET/ Gordan Mišeljić izrazio je zadovoljstvo što je to preduzeće uspjelo da završi ovaj značajan i kvalitetno urađen projekat sopstvenim sredstvima uz pomoć “Elektroprivrede Republike Srpske”.

 

 

Gradnju bazena je sa 13 miliona KM finansiralo preduzeće “Hidroelektrane na Trebišnjici”. Otvaranju su prisustvovale brojne zvanice.

Bazen se nalazi na lokalitetu Abazovina, u centru grada.

Prethodni članakVišković: U Ljubinje stiže stručni tim da izvrši procjenu štete (FOTO/VIDEO)
Naredni članakDodik najavio nove investicije u Trebinju: Aerodrom, bolnica, brza cesta…