Dodik u Trebinju sa predstavnicima lokalnih samouprava i ministrima

U Trebinju je počeo sastanak predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika sa gradonačelnikom Mirkom Ćurićem, načelnicima hercegovačkih opština i ministrima u Vladi Srpske.

Sastanku sa Dodikom prisustvuju ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović, ministar za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje Željko Budimir, ministar energetike i rudarstva Petar Đokić, ministar trgovine i turizma Denis Šulić, ministar pravde Miloš Bukejlović, ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić, ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Bojan Vipotnik, te zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac, te generalni direktor Elektroprivrede Republike Srpske Luka Petrović.

Na sastanku u trebinjskoj Gradskoj upravi su i načelnici opština Gacko Ognjen Milinković, Nevesinje Milenko Avdalović, Bileća Veselin Vujović, Ljubinja Stevo Drapić i Berkovića Nenad Abramović.

Kako je predviđeno, razgovaraće se o trenutnom stanju u lokalnim zajednicama, projektima za razvoj i potencijalima kojima raspolažu lokalne zajednice.

Јedna od tema biće i strateške grane razvoja i putnoj infrastrukturi.

Dodik i ministri u Vladi Republike Srpske i u Savjetu ministara BiH prisustvovaće i otvaranju petog Samita energetike u Trebinju, na kome se, tokom tri dana, očekuje prisustvo oko hiljadu učesnika iz 11 zemalja.

Prethodni članakČović: Uplitanje Šmita u evropski put BiH nije vjetar u leđa nego bura u prsa
Naredni članak“Politico”: BiH će otvoriti pregovore sa EU, ali nastavak procesa uslovljen