Dodik: Srpska posvećena jačanju poljoprivredne proizvodnje i podrške poljoprivrednicima

Republika Srpska ostaje čvrsto opredijeljena i posvećena jačanju poljoprivredne proizvodnje i podrške našim poljoprivrednicima, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Naveo je da je to pitanje od nacionalnog značaj.

– I u narednom periodu analiziraćemo sve što je do sada urađeno kako bismo definisali koji su to segmenti gdje treba dodatno da djelujemo. Zadovoljstvo je što nakon uspješno realizovanog projekta s našim mađarskim prijateljima uskoro počinjemo i novi program nabavke savremene mehanizacije po povoljnim uslovima iz Bjelorusije, koji će dodatno osnažiti poljoprivrednu proizvodnju, smanjiti troškove i povećati produktivnost – istakao je Dodik u objavi na Iksu.

Pozvao je sve poljoprivrednike da se do petka prijave na javni poziv i na vrijeme informišu o svim uslovima.

– Nakon javnog poziva biće sačinjen pravilnik, gdje ćemo imati jasan uvid u potrebe poljoprivrednih proizvođača. Raduje činjenica da ovim programom ne samo da jačamo našu poljoprivredu, nego jačamo i naše prijateljske veze s Bjelorusijom, koja je pokazala da razumije poziciju Republike Srpske i složene odnose u kojima razvijamo našu ekonomiju – zaključio je Dodik.

Prethodni članakĐurđev: Brutalnu kampanju protiv državnih i bezbjednosnih organa vode oni koji žele slovački scenario u Srbiji!
Naredni članakU sudaru autobusa i automobila poginulo jedno lice, više od 30 povrijeđenih