Dodik: Srpska i Srbija imaju najbolju moguću saradnju

Saradnja između Republike Srpske i Srbije je u skladu sa Sporazumom o specijalnim i paralelnim vezama i naš cilj je da te specijalne veze budu sadržajnije i da realizujemo još projekata – rekao je predsjednik Srpske Milorad Dodik na konferenciji za novinare.

– Cilj da specijalne veze budu sadržajnije i da imaju više projekata. Obostrani interes Srbije i Srpske je bio usmjeren upravo ka toma – rekao je Dodik.

Istakao je da su na sastanku analizirali sve ono što su do sada uradili, a i kreirali su neke nove projekte.

– Republika Srpska i Srbija imaju najbolju moguću saradnju – poručio je Dodik.

Naglasio je da je pravo Republike Srpske da zajednički sa Srbijom obilježi stradanje srpskog naroda, ali nažalost, kako je rekao, neki to osporavaju.

– Saradnja nije uperena protiv nekoga trećeg ovdje u BiH, kao što možemo čuti ovih dana intenzivna osporavanja i prava na sastanke i dogovore oko važnih pitanja. To dolazi od onih koji bi svojatali BiH do mjere da se za sve pitaju, a sjede u Sarajevu i pokušavaju, poput /bošnjačkog člana Predsjedništva Denisa/ Bećirovića da drže lekcije ne samo o istoriji nego i o budućnosti, skrnaveći međunarodno pravo i osporavajući Dejtonski sporazum – rekao je Dodik.

Prethodni članakPotpisan Memorandum o izgradnji dva memorijalna centra posvećena jasenovačkim žrtvama (FOTO/VIDEO)
Naredni članakOtkriveno: Čips iz Srbije sadrži kancerogeni sastojak