Dodik: Ruse i Srbe ujedinjuju vjera i očuvanje identiteta, što Zapad ne može da promijeni

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da Ruse i Srbe ujedinjuju vjera i očuvanje identiteta, te istakao da će Srbi uvijek biti na strani Rusije i da Zapad ne može da promijeni tu poziciju.

– Srbi i Rusi su bliski jedni drugima zahvaljujući pravoslavnoj vjeri, kao i očuvanju sopstvenog identiteta – rekao je Dodik za dokumentarni film “Beograd” koji je snimio generalni direktor TASS-a Andrej Kondrašov za Televiziju “Rusija jedan” povodom 25 godina od NATO agresije na SRЈ.

On je istakao da je uvjeren da pravoslavna vjera kao osnova formira čak i genetski kod srpskog i ruskog naroda.

– U pravoslavlju smo uvijek nalazili razlog za ponovno vraćanje svom identitetu, odnosno njegovom očuvanju. Mi se nismo odricali svoje vjere, svog jezika, pisma, karaktera, suštine u prvom redu. Kada sve to izgubite, onda će drugima biti lako sa vama – rekao je Dodik.

Ukazao je na to da se istorija sa Srbima, a u značajnoj mjeri i sa Rusima, bukvalno igrala.

– Pred nama su uvijek bili izazovi i nikada nismo imali sreće da nas drugi ostave na miru – istakao je Dodik.

On je ponovio da će Srbi uvijek biti na strani Rusije i da Zapad ne može da promijeni njihovu poziciju.

– Rusija može čak i da pogriješi, da napravi nešto što nije u redu, ali Srbi će uvijek biti na njenoj strani – poručio je Dodik.

Svjetska premijera dokumentarnog filma “Beograd” biće održana večeras u Ruskom domu, tačno 25 godina nakon što su prve bombe agresora pale na srpsko tlo.

 

Prethodni članakMostar se pobratimio s gradom Bassano del Grappa, Kordić poručio: Preponosni smo
Naredni članakPutin zapalio svijeću za žrtve u „Krokusu“