Dodik: Povezanost članova CIK-a sa mafijom skandal epskih razmjera

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da su informacije da su članovi narokartela imali svoje ljude u Centralnoj izbornoj komisiji BiH skandal epskih razmjera svojstven koloniji kakva je BiH.

– Članovi CIK-a koji nisu prošli adekvatnu proceduru imenovanja zaštićeni su kao bijeli medvjedi i još ih je ilegalac /Kristijan/ Šmit dodatno zakovao u njihove pozicije, a sad vidimo i kakve to ima posljedice na cjelokupnu BiH – rekao je Dodik za Srnu.

On je naglasio da se stranci u BiH više pitaju nego oni koji bi trebali i morali odlučivati kada bi se zaista poštovao zakon i zato sada gledamo posljedice njihovog miješanja i nametanja nebuloznih odluka, što sve više potvrđuje da je BiH kolonija u 21. vijeku.

– Povjerenje u takav sastav CIK-a odavno ne postoji i to je jasno kao dan, ali da ove opasne tvrdnje o tome da su članovi narkokartela imali svoje ljude u CIK-u prođu samo tako je za nepovjerovati. Ovo je najbolji pokazatelj da zbog samovolje stranaca u BiH ne postoji nikakav sistem koji bi po automatizmu identifikovao i odstranio one koji su djelovali mimo zakona. Ovdje ne možemo govoriti samo o sankcijama, koje su neophodne i to hitno, nego i o izmjenama zakona koje bi trajno spriječile ovo što danas gledamo i što je naša realnost već odavno – konstatovao je Dodik.

On je ukazao da je pravosuđe u BiH u potpunom kolapsu. “Imamo uhapšenog predsjednika Suda BiH, članove CIK-a koji su povezani sa mafijom i strance koji upravljaju procesima. Uprkos svemu tome, onda kažu da idemo naprijed sa nelegitimnim Šmitom. Ako je to naprijed, šta im je onda nazad i kako bi za njih izgledala BiH koja ne napreduje”, naglasio je Dodik.

Predsjednik Srpske je poručio da napretka u BiH nema i neće ga biti dok god se stranci pitaju, miješaju u unutrašnje stvari i nameću odluke u ime onih koje je narod birao i izabrao, a pojedinci klimaju glavu i vežu konja gdje im aga kaže.

– Rezultat takvog njihovog ponašanja jeste sve manje BiH, a sve više kolonije. Republika Srpska, njeni politički predstavnici i srpski narod nikada neće dozvoliti da budu pod čizmom kolonizatora. Takvi nisu bili naši preci, pa nećemo ni mi, zarad budućih generacija – poručio je predsjednik Republike Srpske.

Prethodni članakZurof: Generalna skupština UN nije kvalifikovana da se izjašnjava o genocidu
Naredni članakDodik: Nakon rezolucije narod Srpske će jasno vidjeti u čijem grmu čuči opozicija