Dodik: Poslanici da podrže veto Cvijanovićeve; Cilj svih napada na Srpsku je imovina

Cilj svih napada iz Sarajeva na Republiku Srpsku je imovina, rekao je predsjednik Srpske Milorad Dodik tokom posebne sjednice Narodne skupštine Srpske.

Istakao je da se nalazimo u složenom trenutku.

– Opšti napad na Republiku Srpsku udruženih bošnjačkih politika, potpomognutih ambasadama SAD i Velike Britanije imaju za namjeru da razvlaste Srpsku i da završe ono što su počeli 90-ih godina prošlog vijeka – naveo je Dodik.

Kaže da ako ovaj napad uspije, onda više nema Srpske.

– Uspjeli su da nam nametnu teme da se mi bavimo sami sobom. Ukoliko uspije ovaj napad, koji za cilj ima otimanje imovine, i to se više ne krije, to je kraj Republike Srpske – jasan je Dodik.

Pozvao je poslanike da u što većem broju i bez oklijevanja podrže veto srpskog člana Predsjedništva BiH Željke Cvijanović.

– Rukovodstvo Srpske je uložilo ogromne napore da očuva stabilnost u Srpskoj – rekao je Dodik.

Dodik je reka da BiH treba da dobije status pregovarača za ulazak u EU.

– Јedan od promotera je i hrvatski predsjednik Zoran Milanović, ali sigurno je da će se pregovarački status dati Ukrajini. I to je veliki problem, jer Ukrajina nema zaokruženu teritoriju, vodi se rat već dvije godine, a ne datje BiH koja sve vrijeme pokazuje stabilnost, progutavši “žabe” u sva tri naroda, i bićemo odbačeni – kaže Dodik.

Prethodni članakCvijanović: Zaključak neistinit i ima za cilj unitarstički urediti BiH; Srpska štiti ustavni poredak
Naredni članakTužilaštvo BiH: Predmet o Kristijanu Šmitu dodijeljen tužiocu