Dodik: Naše političke akcije ne ugrožavaju bezbjednost

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da političke akcije Republike Srpske ne ugrožavaju bezbjednost na bilo koji način, jer su one motivisane isključivo primjenom Ustava BiH.

– Sukoba nema i neće ih biti – poručio je Dodik.

Dodik je rekao da su te akcije legitimne, kao i da nema ništa sporno u usvajanju Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima Republike Srpske.Podsjetio je da je Republika Srpska imala svoju Agenciju za lijekove, kao i da prenos nadleženosti, koji se desio ranije, nije dao rezultate.

On je rekao da će do polovine iduće sedmice Srpska imati svu dokumentaciju u vezi sa vraćanjem nadležnosti.

– Legitimna je akcija Republike Srpske da vrati svoje nadležnosti. Do 28. imaćemo pripremljenu dokumentaciju i zakazati sjednicu NSRS – istakao je Dodik.

On je naveo da je VSTS danas, bez ijednog srpskog glasa, smijenio glavnog tužioca BiH Gordanu Tadić.

– Smijenili su glavnog tužioca sa šest glasova Bošnjaka i sve je urađeno po naredbi SDA. Oni “drže” i OBA, a sljedeći cilj je Centralna izborna komisija i to im je pakleni plan da BiH ustroje po svojim željama. Svako kome je stalo do dejtonske BiH mora ovo da primijeti – rekao je Dodik i dodao da predstavnici Bošnjaka nisu spremni na dogovor.

Govoreći o pozivu Kristijana Šmita poslanicima da ne glasaju za Zakon o lijekovima, Dodik je ponovio da BiH nema visokog predstavnika sve dok ga ne imenuje Savjet bezbjednosti UN.

Dodao je da su Šmitovi dopisi isto što i dopisi običnog građanina. Lažno predstavaljanje je, kako je istakao, dokaz neozbiljnosti i uzurpacije.

Prethodni članakNSRS usvojila Zakon o lijekovima i medicinskim sredstvima Republike Srpske
Naredni članakSAD i EU pojačavaju angažman na zapadnom Balkanu