Dodik nakon sastanka s Putinom: Razgovor o važnim političkim i ekonomskim pitanjima

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je, nakon sastanka s predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom, da su razgovarali o važnim i ekonomskim i političkim pitanjima.

Dodik je rekao da je s Putinom bilo riječi o Dejtonskom sporazumu, ali i o Kristijanu Šmitu koji se, kako kaže, nelegalno predstavlja kao visoki predstavnik.

Dodik i Putin su razgovarali i rusko srpskom hramu, kao i o dobroj saradnji u oblasti medicine.

„Putin zadražava fokus na važnim pitanjima. Rusija nastavlja da vodi svoju autentičnu politiku, ne žele da izgube fokus koji je važan za njihovu državu u naciju. Obavijestio sam ga o sankcijama koje se uvode meni i nekim drugim ljudima“, rekao je Dodik.

Kaže da će u septembru ponovo doći u Rusiju, tako da će to biti prilika da nastave razgovor.

„Sam Putin je rekao da je njihova ekonomska i finansijska situacija stabilna i da nastavljaju sa putem stabilizacije svoje ekonomije. Njihova poslovna ekonomska orijentacija ide ka tome da njihova privreda dodatno jača, da ne bude zavisna od nekih drugih tokova. I meni je rečeno da uopšte ne dolazi u pitanje taj projekat gasovada. Sada je stvar na nama, da obezbijedimo ugovor između BiH i Srbije, vjerujem da ćemo to brzo učiniti“, rekao je Dodik.

Prethodni članakToplotni talas u zapadnoj Evropi donosi rekordne temperature
Naredni članakU Budvi ubijen visokopozicioniran član škaljarskog klana Milić Minja Šaković