Dodik: Međunarodni faktor srušio Dejtonski sporazum

Problem u BiH jeste činjenica da je međunarodni faktor srušio Dejtonski sporazum, rekao je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

– Dejton samo živi u nekim krhotina, nama pokušavaju nametnuti priču da je ta nova razvalina koju su napravili od BiH zalaganje za Dejton. To je nakaradan pristup – naveo je Dodik.

Dodik je istakao da BiH izvan Dejtonskog sporazuma treba da nestane.

– I mi smo za poštovanje Dejtona. I za dejtonsku BiH se zalažemo i mi i Srbija.Čuli smo danas poruke od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da se zalaže za Dejtonski sporazum i dogovor tri konstitutivna naroda. I mi se slažemo sa tim – dodao je Dodik, nakon što je prisustvovao polaganju zakletve predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Dodik: Pod tvojim vođstvom Srbija prerasta u regionalnog lidera 

Srpski član Predsjedištva BiH Milorad Dodik čestitao je polaganje zakletve predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

– Čestitam polaganje zakletve za predsjednika Srbije, koja je mudro izabrala tvoje vođstvo po drugi put. Taj izbor ohrabruje i obavezuje, ali nijednog trenutka ne sumnjam da ćeš je voditi odlučno i mudro za dobrobit građana Srbije i Srba! – objavio je Dodik na Tviteru.

Dodik je poručio da Srbija pod vođstvom Vučića prerasta u regionalnog lidera.

Prethodni članakPreko Drine po šećer i ulje
Naredni članakMOSTAR MOŽE BITI PRIMJER POMIRENJA: U Gradskoj vijećnici otvorena izložba portreta žrtava rata – heroja mira “Lično”