Dodik: Kada se poštuju Ustav i nadležnosti, tada nema potrebe da bilo ko čini ustupke

Kada se poštuju Ustav i nadležnosti, tada nema potrebe da bilo ko čini ustupke. Kada se uvažavaju interesi svih naroda, kompromisi su logična posljedica, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

– Usvajanjem Programa ekonomskih reformi Bosne i Hercegovine 2024 – 2026. i Zakona o državnoj službi u institucijama Bosne i Hercegovine, ispunjene su još dvije obaveze Bosne i Hercegovine na evropskom putu. Republika Srpska je sve vrijeme bila posvećena tom cilju – napisao je Dodik na društvenoj mreži Iks.

Navodi da je sve što se pokazalo uspješnim u zemljama EU, za Srpsku uvijek bilo prihvatljivo.

– Poštovanje i njegovanje različitosti temelj je evropskog jedinstva. Poštovanje činjenice da prava jednih prestaju gdje počinju prava drugih, temelj je evropskih odluka. Zato je poštovanje birača, institucija, Ustava i nadležnosti u BiH evropsko pitanje.
Zaštita sopstvenih interesa i usaglašavanje s interesima drugih je mehanizam efikasnog funkcionisanja – kaže Dodik.

– Mnogima bi se dopao da se nisi trudio dopasti se svima – riječi su Mome Kapora, jednog od najumnijih ljudi rođenih na ovim prostorima.

– Kada nam mišljenje i sud naroda koje predstavljamo i koji su nas izabrali budu najbitniji, a impresije stranaca sporedne, BiH će izaći iz ćorsokaka na evropski put. Tada će i oni pokazati poštovanje prema nama – poručio je Dodik.

Savjet ministara usvojio je juče na vanrednoj telefonskoj sjednici u novom tekstu Program ekonomskih reformi BiH 2024-2026. godine, fokusiran na ispunjavanje obaveza na evropskom putu.

Takođe, juče je Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH usvojio u prvom čitanju Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnoj službi u institucijama BiH, kojim se uvodi nova kategorija državnih službenika – inspektor i nastoji omogućiti većem broju zainteresovanih lica prijavu na konkurse.

Prethodni članakMostar: Ženska osoba izvršila samoubistvo skokom u čatrnju
Naredni članakHercegovina može da doživi procvat ulaganjem u obnovljive izvore energije