Dodik: Dačić na pravi način predstavio interese Srbije i poziciju Srpske

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić na pravi način predstavljao Srbiju i njene državne interese na Ministarskom savjetu OEBS-a u Skoplju, a samim tim i pozicije Republiku Srpske.

– Danas sam telefonom razgovarao sa ministrom Dačićem, koji učestvuje na Ministarskom savjetu OEBS-a u Skoplju, i zahvalio mu na takvom pristupu na ovom veoma značajnom skupu. Imajući u vidu da je Ivica Dačić ministar u pravom smislu riječi, on je na pravi način predstavljao svoju zemlju, te zastupao i interese Republike Srpske – istakao je Dodik.

Predsjednik Srpske je rekao da Dačića smatra prijateljem Republike Srpske i da on to potvrđuje svojim odnosom prema Srpskoj.

– Saradnja sa Dačićem je uvijek bila dobra i u interesu i Srbije i Srpske, uz visok nivo razumijevanje za poziciju Republike Srpske. Zahvalni smo i za njegovo zalaganje za poštovanjem Dejtonskog sporazuma i statusa Srpske, kao i stav da je unutrašnji dijalog put do dogovora – naglasio je Dodik za Srnu.

Prethodni članakIz Civilne zaštite apeluju na mjere zaštite od olujnog vjetra
Naredni članakBeč: Ansambli iz Srpske i Srbije igraju “Urnebesnu tragediju”