Dodik: “Činjenice na strani onih koji poštuju dejtonsku BiH, a ne BiH Heleza, reisa Kavazovića i Izetbegovića”

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da bi ministar odbrane u Savjetu ministara Zukan Helez konačno trebalo da počne da čita i da se informiše pa onda da izlazi u javnost sa svojim stavovima koji su za sada ratnohuškački.

Na pitanje Srne da prokomentariše izjavu Heleza da predsjednici Republike Srpske i Srbije treba da se urazume i da se ponašaju i rade u skladu sa Ustavom te da se prema BiH odnose kao prema suverenoj zemlji, Dodik je rekao da će vrlo rado uputiti Heleza da pročita Sporazum o specijalnim paralelnim vezama između Srpske i Srbije koji je potpisan i sačinjen, na osnovu prava iz Dejtonskog sporazuma, 2006. godine u Banjaluci.

– Mislio sam da je Helez bar malo načitan, ali izgleda da sam se prevario. Očigledno da njegov ratnički neoprimitivizam još nije usahnuo dok forsira ratnohuškačku demagogiju namijenjenju svom biračkom tijelu i kafanske tuče od kojih očigledno ne stiže da čita. A ne bi mu škodilo, naprotiv – istakao je Dodik.

On je pozvao Heleza da se urazumi i počne da radi u skladu sa Ustavom i Dejtonskim mirovnim sporazumom te da prestane da prisvaja BiH, jer je ona državna zajednica sastavljena od dva entiteta i tri konstitutivna naroda, a ne unitarna muslimanska zemlja.

Ukoliko se ne urazumi, naglasio je Dodik, moramo onda konstatovati da će se opasni virus političkog ekstremizma koji je zahvatio Heleza teško izliječiti, ako je to uopšte moguće, jer se kod njega očigledno budućnost pomjera ka ekstremnoj prošlosti.

– Takođe, ni Oružane snage BiH nisu njegova “Patriotska liga” ili tzv. Armija BiH. U njoj službuju i srpska i hrvatska komponenta. Znam da mu to teško pada, ali činjenice su na strani onih koji žele dejtonsku BiH, a ne BiH Heleza, reisa Kavazovića, Bakira Izetbegovića i inih kojima je u glavi `Zelena transverzala i babo Alija’, te njegova Handžar divizija – poručio je Dodik u izjavi za Srnu.

On je dodao da je Helez očigledno samo jedan slijepi sljedbenik radikalnog islama koji nije dostojan da drži lekcije ni Aleksandru Vučiću ni Miloradu Dodiku.

Prethodni članakSkok sa Starog mosta u Mostaru umalo završio tragično (VIDEO)
Naredni članakU centru Bihaća došlo do krvavog obračuna migranata: Korišteni su noževi