Do 2. novembra manifestacija “Dani srpske kuće”

Fondacija “Srpska kuća” u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i kulture i Dječijim pozorištem Republike Srpske organizuje od danas do 2. novembra pozorišne umjetnosti za djecu, omladinu i odrasle, a zarada od prodaje karata namijenjena je Fondu za izgradnju kuća za višečlane, socijalno ugrožene porodice.

Manifestaciju “Dani Srpske kuće” otvoriće večeras u 18.00 časova monodrama “Јefimija-Јelena Mrnjavčević” u izvođenju glumice Tijane Јovanović Nikolić.

Predstava je u produkciji Kulturne scene “Male stvari” iz Trebinja, režiju potpisuje Željko Milošević, a cijena karte biće simboličnih pet KM.

Na sceni Dječijeg pozorišta Republike Srpske sutra u 19.00 časova biće izvedena predstava “Ne igraj na Engleze”, u režiji Staše Koprivice, a u produkciji Beogradskog dramskog pozorišta.

Prodaje karte za ovu predstavu biće puštene sutra, a njihova cijena je u zavisnosti od mjesta 20, 50 ili 100 KM.

Lutkarska predstava za djecu “Јunak u tregerima”, u režiji Dubravka Torjanca, u produkciji Dječijeg pozorišta Republike Srpske, predviđena je za utorak, 2. novembar u 11.00 časova. Cijena karte biće simboličnih pet KM.

Iz Fondacije “Srpska kuća” ranije je saopšteno da će ova manifestacija biti prilika da se spoji umjetnost, humanost, sjajno druženje i povezivanje onih koji dijele zajedničku misiju pomoći djeci da imaju bolju, sigurniju i bezbrižniju budućnost, rađaju se i ostaju u Srpskoj.

Koordinator projekta “Srpska kuća” Јelena Trninić Milićević rekla je ranije da su često djeca dio akcija, odnosno njihovi roditelji sa kojima se zajedno radi na pomoći višečlanim, socijalno ugroženim porodicama da dobiju krov nad glavom.

Direktor Beogradskog dramskog pozorišta Јug Radivojević kaže da im je zadovoljstvo da budu dio projekta “Srpska kuća”, koji doprinosi plemenitom cilju.

Prethodni članakPotpisan Memorandum o razumijevanju o uspostavljanju saradnje u Vinskoj cesti Hercegovine
Naredni članakAbazović predao dužnost Spajiću uz obećanu tortu (FOTO)