Đoković: Nikad nisam bio prijatelj s Federerom i Nadalom

Srpski teniski as, Novak Đoković je u intervjuu za italijanski list “Corriere della Sera” govorio o rivalstvu sa Rožerom Federerom i Rafaelom Nadalom. Objasnio je da nikada nije bio prijatelj s Švajcarcem i španskim teniserom, među rivalima to nije moguće.

“Uvijek sam imao poštovanja prema Federeru, on je jedan od najvećih svih vremena. Imao je izvanredan uticaj, ali nikad nisam bio blizak s njim. Isto je i sa Nadalom. Išli smo zajedno na večeru dva puta, ali ni s njim je prijateljstvo nemoguće”, rekao je Đoković.

Dodao je Srbin:

“Uvijek sam mu se divio i poštovao ga. Zahvaljujući njima postao sam ono što jesam. Ovo će nas zauvijek ujediniti. Nadal je dio mog života: u posljednjih 15 godina viđao sam ga više nego svoju majku.”

Govoreći o velikoj trojici, Đoković bira dva meča svog života: “Finale Vimbldona 2019. godine: publika je vrištala ‘Rodžer Rodžer’, a u meni je poklič postao ‘Novak Novak’. Drugi je finale Australijan Opena 2012. protiv Nadala, fizičku bitku koja je trajala šest sati”, prenosi “TennisWorld”.

Prethodni članakU Sanskom Mostu voda došla do 15 domaćinstava
Naredni članakDan(i) zajedničkog života u miru: Pročitajte neku od 300 pozitivnih priča koju su objavili mediji u BiH u proteklih godinu dana