Djevojčica došla nenajavljeno i sve iznenadila: Žena koja se porodila u nacionalnom parku izašla iz bolnice, beba ostala (FOTO)

Porodilja koja se 29. jula porodila u Nacionalnom parku Paklenica otpuštena je iz zadarske bolnice na vlastiti zahtjev.

Beba se još nalazi u bolnici, a zdravstveno stanje i djeteta i majke je uredno.

– Pacijentkinja je tokom jučerašnjeg dana na vlastiti zahtjev otpuštena iz Opšte bolnice Zadar, dok je dijete zadržano do otpusta. Majka i dijete su urednog zdravstvenog stanja – rekli su iz bolnice za 24sata.

Podsjetimo, na Fejsbuk profilu Hrvatske gorske službe spasavanja objavljeno je da mlada strankinja rodila djevojčicu u Lugarnici u Nacionalnom parku Paklenica.

– Prije dolaska tima HGSS, mlada strana državljanka rodila je djevojčicu uz asistenciju radnika Nacionalnog Parka. Majka i novorođenče su sigurno prebačeni u kanjon, gdje su predani HMP timu – napisao je HGSS, prenosi Index.

 

Doktorka NP Paklenica, Natalija Andačić potvrdila je da porodilja nije znala da je trudna i da je, na svu sreću, u timu za spasavanje bio i ginekolog.

Dodatne detalje o tome otkrile su anesteziolog Anela Ušanović i ginekolog Dora Perinčić koje su kao članice HMP bile na licu mjesta.

Djevojka se sama porodila u Lugarnici.

– Porod je, kad smo došli, bio u zadnjoj fazi. Porodila se sama u WC u Lugarnici. Mi smo priskočili sa svom medicinskom opremom i krenuli u zbrinjavanje. Imali smo sreće što smo u blizini imali dodatne pomoći od GSS. Došla je doktorka ginekolog koja je i meni olakšala pomoć – dodaje Ušanović.

Prethodni članakMladić sa srčanim problemima satima ležao pred Hitnom (FOTO)
Naredni članakSAD stavile na CRNU LISTU Cvijanović, Stevandića, Viškovića i Bukejlovića