DJECA IZ MOSTARA, NEVESINJA I TREBINJA DRUŽILA SE I TAKMIČILA NA VASRŠNJEM TURNIRU U MOSTARU (FOTO)

 

Vaskršnji turnir, koji je održan u Bijelom polju kod Mostara, okupio je više od 120 djece iz osnovnih škola, škola sporta i sportskih klubova iz Mostara, Nevesinja, Trebinja na cjelodnevnom takmičenju i druženju.

Na sportskim terenima kod Crkve Vaznesenja Hristovog, drugu godinu zaredom, na Vaskršnji ponedjeljak održava se ”Vaskršnji turnir” u organizaciji Srpskog omladinskog kluba ”Božuri” iz Mostara.

Organizatori ističu da je osnovni cilj turnira, nekim lijepim događajem obilježiti Vaskrs te podstaći druženje djece, duh zajedništva i multikulturalnosti.

Zbog toga su ove godine odlučili pozvati djecu iz više mostarskih osnovnih škola, škola sporta iz cijelog grada, Dječjeg doma Mostar, ali i klubove i škole sporta iz Nevesinja i Trebinja. Učešće su uzela i djeca iz Udruženja Down sindrom Mostar koji su pobjednicima podijelili medalje.

Pobjednička ekipa u malom fudbalu

Ekipa Osnovne škole ”Bijelo polje”

Ekipa Osnovne škole ”Bijelo polje”

Marko Medan, najbolji strijelac

Predsjednica Srpskog omladinskog kluba ”Božuri” Sara Mandić kaže da je osnovna zamisao bila da se Vaskrs u dolini Neretve obilježi i nekim lijepim druženjem za mlade. ”Prošla godina nam je dala dobar temelj da ovaj Vaskršnji turnir postane tardicionalan. Željeli smo da Vaskrs i druge praznike proslavljamo zajedno sa našim sugrađanima, da jedni drugima pružimo ruku i zajedno slavimo praznike”, kazala je Mandićeva.

Sara Mandić i Marko Bulajić

Sekretar Srpskog omladinskog kluba ”Božuri” Marko Bulajić ističe da je osnovni cilj da se napravi tradicionalno i lijep druženje za djecu i mlade. ”Ove godine nastojali su da Vaskršnji turnir proširimo i kvantitativno i kvalitativno i mislim da smo uspjeli. Na turniru ove godine imamo djecu i mlade iz Mostara, Nevesinja i Trebinja. Imamo dvije škole sporta – ”Pepi” iz  Mostara i ”Šampion” iz Nevesinja, ekipe imaju i Osnovna škola ”Bijelo polje” i Dječji dom Mostar, kao i Udruženje djece sa daunovim sindromom”, navodi Bulajić.

On dodaje da na Vaskršnjem turniru učestvuje više od 120 djece koja se takmiče u poligonu prepreka u tri kategorije, zatim pet ekipa starijih razreda osnovne škole u basketu i deset ekipa osnovne škole u malom fudbalu.

”Vaskršnji turnir je i promocija sporta, multikulturalnosti, zajedništva”, napominje Bulajić.

Učesnici ovoga događaja su zadovoljni organizacijom i druženjem.

 

Nastavnica fizičkog iz Osnovne škole ”Bijelo polje” Dalida Čolakhodžić kaže da su na turniru nastupile tri ekipe iz ove škole, dvije su se takmičile u malom fudbali i jedna u košarci. ”Učestvujemo gdje god imamo priliku i gdje nas pozovu. Ovaj poziv prihvatili smo s radošću, jer ovakvih druženja djeci treba što više. Meni kao profesoru sporta jako je drago da vidim toliko djece uključene u sportske aktivnosti i mislim da bismo se svi trebali truditi da djeci što češće organizujemo nešto ovako da se djeca upoznaju i druže, a kako je najbolje nego kroz sport” , navela je Čolakhodžić.

Nastavnica Dalida Čolakhodžić sa učenicima

Ona poručuje da je važno da se djeca što više uključuju u sport i treniraju.

Balša Mijanović iz Trebinja sa svojom košarkaškom ekipom ”Zahumlje Herceg” osvojio je drugo mjesto na turniru i nosi lijepe utiske.

”Turnir je bio sjajan, druženje dobro. Djecu iz Nevesinja sam već poznavao, jer smo i ranije igrali turnire, a jako mi je drago da sam upoznao i djecu iz Mostar. Volio bih da ovakvih druženja i turnira bude još više”, kaže Balša.

Ivano Macan, kapiten ekipe ”Pepi sport” navodi da su prvi put na ovakvom turniru. ”Sve u svemu lijepo druženje. Jednom ranije smo imali priliku igrati prijateljsku utakmicu sa Nevesinjem, a i danas smo odmjerili snage”, kaže Ivano i napominje da kadetska selekcija njihovog kluba ove godine ide na državno takmičenje.

Ekipa ”Pepi sport”

Košarkaši Omladinskog košarkaškog kluba”Velež” Nevesinje odnijeli su pobjedu na turniru  i jako su zadovoljni rezultatom i druženjem.

”Prvi put smo ovdje na turniru, a u Mostaru smo igrali više puta. Sve u svemu, lijepo druženje i nova poznanstva”, kaže Mateja Ristić iz OKK ”Velež”.

Pobjednici turnira OKK ”Velež” Nevesinje

Turnir je donio mnogo radosti i lijepih trenutaka za sve, a posebno za pobjednike koji su kućama otišli okićeni medaljama i peharima. Mlada i entuzijastična ekipa ”Božura” obećala je nova interesantna takmičenja i druženja.

 

Pobjednici turnira

Fudbal mlađi osnovci:

  1. ”Young Bozhurs”
  2. OŠ ”Bijelo Polje”
  3. Dječiji dom Mostar

Najbolji strijelac: Nidal Gigić (OŠ Bijelo Polje)

Fudbal stariji osnovci:

  1. FK ”Iza kuće”

2.OŠ Bijelo Polje

  1. Ortiješ

Najbolji strijelac: Marko Medan (Ortiješ)

Basket:

  1. OKK ”Velež” Nevesinje
  2. ”Zahumlje Herceg” Trebinje
  3. OŠ ”Bijelo Polje”

Najbolji igrač: Aleksa Dabarčić ( OKK ”Velež” Nevesinje )

 

 

“Izradu ovog teksta podržala je Američka agencija za međunarodni razvoj Sjedinjenih Američkih Država USAID. Sadržaj ovog teksta ne odražava neminovno stavove USAID-a ili Vlade SAD-a”.

Prethodni članakHNS: Bošnjačka politika izaziva još težu političku krizu
Naredni članakVLADA HNK O POSLJEDICAMA ZEMLJOTRESA: Predsjednik Herceg i ministri sutra će obići Stolac, Čapljinu i Ravno