Dačić: U utorak se raspušta Parlament radi izbora

Predsjednik Narodne skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je da će sutra biti raspuštena skupština radi održavanja vanrednih parlamentarnih izbora i poručio da mu je bila čast da bude predsjednik Parlamenta.

Dačić je rekao da je od 3. avgusta 2020. do 14. februara skupština razmatrala i odlučivala o 435 tačaka dnevnog reda, da je donijela 265 zakona, od kojih je 241 bilo u redovnom postupku.

Kako je napomenuo, u tom periodu je održano 67 sjednica Narodne skupštine koja je zasjedala 136 dana.

– Za vrijeme ovog mandata, bez obzira na primjedbe i sumnjičenja, skupština je uspjela da donese nekoliko akata veoma važnih za budućnost, a jedan od njih je promjena Ustava – ukazao je Dačić.

Prema njegovim riječima, uspješno je vođen međustranački dijalog, a rezultat je da će sve stranke učestvovati na izborima i da niko neće moći da traži alibi u navodno lošim izbornim uslovima, iako će, ocjenjuje, takvih pokušaja biti.

– Pokazali smo da se dijalog može i treba voditi u Parlamentu – rekao je Dačić i podsjetio da je skupština usvojila i Kodeks ponašanja poslanika.

Takođe, naveo je da je skupština pozitivno ocijenjena od strane evropskih institucija kada je riječ o broju zakona po hitnom postupku.

Zahvalio je svima na predanom radu.

– Ne znam da li će sutra biti kraj ili novi početak, ali želim svima da zahvalim na saradnji – rekao je Dačić i istakao da mu je bila čast da vodi Parlament.

Obraćanje je završio riječima “Živjela Srbija”.

Prethodni članakArlov: I Trebinje u projektu “Spojimo djecu Kosmeta i Srpske”
Naredni članakZelenski: Rečeno nam je da će 16. februara biti dan ruskog napada