Cvijanović: Šmit svjestan da stoji na staklenim i nelegalnim nogama

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je za da Angela Merkel nije predložila Kristijana Šmita za visokog predstavnika u BiH da nameće zakone i iživljava se nad demokratski izabranim institucijama u BiH, već da ga udomi jer za njega nije više bilo političkog posla u njegovoj zemlji.

Na pitanje da prokomentariše izjavu Kristijana Šmita, koji se lažno predstavlja za visokog predstavnika u BiH, da ga je na tu poziciju imenovao PIK na prijedlog bivšeg njemačkog kancelara Angele Merkel, Cvijanović je rekla za da ako neko mora to da izjavi, onda je svjestan da stoji na staklenim, nepravnim i nelegalnim nogama.

– On sad to koristi kao neki tobože istorijski važan razlog zbog kojeg bismo mi trebali da umremo ili od straha ili od dragosti. Pa, to je tako ponižavajuće čak i slušati – istakla je Cvijanović.

I konačno, dodala je ona, šta nas briga što je njega predložila Angela Merkel odlazeći sa njemačke i evropske političke scene.

– Nakon svega naopakog što je Kristijan Šmit uradio, sad nam on poručuje i da je valjda važnije što je njega odlazeća kancelarka ubacila u PIK-korpu nego što su nas izabrali naši građani da u njihovo ime obavljamo svoje poslove, u skladu sa Ustavom, kako je to učinio i predsjednik Republike Srpske ili što je Dejtonski sporazum propisao da procedura imenovanja uključuje i Savjet bezbjednosti, a koju on, za razliku od svojih prethodnika, nije prošao – istakla je Cvijanović za Srnu.

Prethodni članakNSRS: Predloženo uvođenje malog poljoprivrednika u poreski sistem
Naredni članakVeliki požar u bolnici u Tivoliju – poginule četiri osobe, svi pacijenti evakuisani (VIDEO)