Cvijanović: Nacionalne interese ćemo uokviriti u strategiju i potvrditi zajedništvo

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović očekuje da će na predstojećem Vaskršnjem saboru u Beogradu nacionalni interesi biti uokvireni u strategiju, a potom pretočeni u akcioni plan za postupanje institucija.

– Govorimo o suštinski važnim pitanjima koja definišu naše odnose, šta je to naš nacionalni interes i šta radimo da to realizujemo. To je ono što treba da nas okuplja. Naravno da o nekim stvarima možete imati različita mišljenja i svugdje je to tako, vidjeli ste na primjeru EU – rekla je Cvijanovićeva za “Una” televiziju.

Cvijanovićeva je istakla da je saradnja sa Srbijom odlična, kako institucionalna tako i politička.

Ona je naglasila da će vaskršnje okupljanje biti podsticajno za dalje međusobne odnose i za jačanje svijesti o pripadnosti istom političkom biću i nacionalnom korpusu.

– Sabor će značiti ponovno potvrđivanje identiteta i nečega što je naše zajedništvo – rekla je Cvijanovićeva.

On je ukazala na pritiske i da ih svako na svoj način trpi, kao i da postoji mnogo neprincipijelnosti Zapada prema Srbiji i Republici Srpskoj.

– Smatram da je naša snaga u okupljanju povodom važnog dana i praznovanja, ali i onoga što treba da bude definisano – rekla je Cvijanovićeva.

 

 

 

Prethodni članakZVEZDA OSIGURALA PRVO MJESTO Crveno-bijeli demonstrirali silu protiv Studentskog Centra i obezbijedili domaći teren do kraja ABA lige
Naredni članakImate li emocionalnu glad?