Cvijanović: Bećirovićeva srbofobija ispod svih civilizacijskih vrijednosti

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović poručila je bošnjačkom članu Predsjedništva BiH Denisu Bećiroviću da je licemjerno držati slovo o civilizacijskim vrijednostima iz grada iz kojeg je protjerano 150.000 Srba i da je njegova srbofobija ispod svih civilizacijskih vrijednosti.

Cvijanovićeva je istakla da je Bećirovićeva srbofobija ispod svih civilizacijskih vrijednosti, a ne, kako on to podmeće, izjave predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

“Bećirovića očigledno boli istina, pa bi i predsjedniku Srbije i zvaničnicima Republike Srpske, a vjerujem i svim Srbima najradije stavio traku preko usta i uskratio pravo da govore, a i da misle”, rekla je Cvijanovićeva za RTRS, reagujući na Bećirovićevu izjavu da u regionu i danas postoje oni koji ne čuvaju istinu, već šire obmane i laži, te da je jedan od takvih predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Ona je navela da su u istom tom Sarajevu devedesetih godina prošlog vijeka ukinuti čak i nazivi mnogih ulica koje su nosile imena narodnih heroja i zaslužnih antifašista, i to samo zato što su bili Srbi.

“Istovremeno, ulice su nazivane po ozloglašenim nacističkim saradnicima, antisemitima i Hitlerovim simpatizerima, po kojima i danas nose ime. Umjesto da 6. aprila govori o ovakvim anticivilizacijskim tekovinama u sopstvenom dvorištu, Bećirović napada predsjednika Srbije, u nadi da će tako narasti u očima bošnjačke javnosti”, navela je Cvijanovićeva.

Prethodni članakUhapšeni brat i otac D.D, osumnjičenog za ubistvo djevojčice iz Bora
Naredni članakDodik: Nastavlja se razvoj Andrićgrada – projekat za budućnost