“Crvena zvezda je osposobljena da stvara velike pare” Zvezdan Terzić otkrio visinu dugovanja crveno-bijelih

Generalni direktor Crvene zvezde, Zvezdan Terzić dao je intervju za “Telecast”, gdje je poslije nekog vremena otvoreno pričao i od dugu koji ima klub sa Marakane.

Nedavno je APR objavio Finansijski izveštaj Crvene zvezde, u kojem je objelodanjeno da je dug crveno-bijelih 76 miliona evra. Ali, Terzić ističe da je on znatno manji i da je dug Zvezde na današnji dan oko 38 miliona evra.

– Barselona je najveći brend na svijetu i u dugu je 1.200.000.000. Najzaduženija firma na svijetu je ona koja je najmoćnija. To su Sjedinjene Američke Države. Ne gleda se uspješnost i moć neke kompanije, države ili kluba koliko si dužan, već koliko si moćan da stvaraš. Crvena zvezda je osposobljena da stvara velike pare, a to bi bilo nemoguće da nisam rizikovao i išao putem za koji bi mi svaki profesor rekao da to ne radim- navodi Terzić.

– Njemačka je dužna 0,86 svog BDP-a, Crvena zvezda je manje dužna od Njemačke. A, Njemačka je najstabilnija i najmoćnija država u Evropi. Kada sam preuzeo klub, dug je bio 64.000.000 evra i bio osposobljen da na godišnjem nivou pravi 8.000.000. danas smo na oko 38.000.000, a godišnje pravimo oko 55.000.000 – rekao je Terzić, prenosi Telegraf.

Prethodni članakGrađani posebnu pažnju da posvete zaštiti imovine tokom odmora
Naredni članakREVOLUCIJA U FUDBALU Velika promjena pravila o ofsajdu