ČOVIĆ: OHRABRIO SAM DODIKA

MOSTAR – Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je danas u Mostaru da je ohrabrio predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika kada je riječ o sudskom proces protiv njega pred Sudom BiH.

“Mene mnogi smatraju kao bliskog saradnika, kolegu i prijatelja Milorada Dodika. Nema smisla komentarisati bilo šta šta se dešava na sudu. Veselim se da se taj proces što prije okonča, kao i svi drugi procesi, pa i oni za koje sam rekao da me stid da ih komentarišem. Neka se završe, pa neka se vidi ko, šta i kako. Ja sam juče popio kavu sa gospodinom Dodikom i ohrabrio ga, jer je samo dan prije bio na sudu”, rekao je Čović, upitan da prokomentariše sudski proces.

On je naveo da sudski procesi, kako god tekli, nisu ugodni.

“Niko od vas nije to doživio, pa ne znate šta osoba može osjećati, pogotovo ako ste uvjereni da to što se radi nema smisla i nema uporišta. Ne želim bilo šta komentarisati o meritumu. S kolegom sarađujem maksimalno i nastaviću dok je on tu u poziciji da sarađuje. Što se tiče pravne dimenzije, neka to riješe institucije koje su počele rješavati i obrazlože onda javnosti šta su i kako uradile”, rekao je Čović.

Predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku sudi se prema optužnici za nepoštovanje odluka Kristijana Šmita.

Prethodni članakČOVIĆ: MOGU BITI SAMO NA BIJELOJ LISTI, NIKAKO CRNOJ
Naredni članak“Obavezno glasanje, ili slijedi novčana kazna” Šta su dogovorili Dodik, Čović i predstavnici “trojke”