ČOVIĆ: NEMA NIJEDNOG RAZLOGA DA IKO NAMEĆE BILO KAKVU ODLUKU U BiH

MOSTAR – Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je danas u Mostaru da ne vidi nijedan razlog da Kristijan Šmit nameće bilo kakvu odluku niti da bilo ko od međunarodnih institucija podstiče bilo koga na tako nešto.

Čović je rekao da je nedavno u Mostaru imao radni ručak sa Šmitom i rekao mu da ne vidi razlog zašto bi nametao bilo kakvo rješenje, pa i oko Izbornog zakona ako već postoji izvršna i zakonodavnu vlast i parlamentrana većina.

“Tada sam ga informisao i da ćemo imati sastanak 18. januara”, rekao je Čović na konferenciji za novinare u pauzi zasjedanja Predsjedništva HDZ-a BiH.

On je naveo da danas postoji dovoljno jasna parlamentarna većina sa takvim uvjerenjem.

“To je jasan stav. Danas postoji dovoljno jasna parlamentarna većina sa takvim uvjerenjem i sasvim je razumno vrijeme da to do kraja februara završimo u parlamentarnoj proceduri”, naglasio je Čović.

Čović je naveo da je jučerašnji sastanak lidera stranaka parlamentarne većine na nivou BiH imao istu atmosferu kao što je bilo na sastanku u avgustu, nakon koga je usvojeno pet zakona u Savjetu ministara i Parlamentarnoj skupštini BiH.

On je naveo da je juče na dnevnom redu bilo puno tema, a sve su bile u funkciji statusa BiH na evropskom putu sa ciljem ispunjenja svih 14 uslova, te dolaska visokih gostiju u BiH.

“Razgovarali smo s s ciljem da sve to donosimo u institucijama BiH, a da niko ne nemaće rješenja, bez obzira o kome je riječ”, naglasio je Čović.

On je dodao da je sinoć detaljno informisao predsjedavajuću Savjeta ministara Borjanu Krišto o svemu sa sastanka, jer bi ona morala imati dvije sjednice iduće sedmice, a to znači usvojiti budžet, ekonomsku politiku i zakone o kojima je razgovarano.

Lideri političkih stranaka koje učestvuju u vlasti na nivou BiH na sastanku u Laktašima juče su postigli značajan napredak po pitanju Izbornog zakona BiH koji će se finalizirati tokom februara. Na sastanku je postignut i važan iskorak o ključnim pitanjima vezanim za evropski put BiH, saopšteno je iz SNSD-a.

Politički lideri obavezali su se da nastave konstruktivne partnerske razgovore sa ciljem postizanja dogovora u navedenom roku. Domaćin sastanka bio je SNSD. /kraj/sb/foto

Prethodni članakPutin Bogojavljenje obilježio kupanjem u ledenoj vodi
Naredni članakČOVIĆ: MOGU BITI SAMO NA BIJELOJ LISTI, NIKAKO CRNOJ