Čović: Dogovorili smo da više niko ne smije kočiti niti jedan ekonomski projekat na nivou BiH

Nakon sastanka predstavnike državne koalicije u Istočnom Sarajevu, medijima se na konferenciji obratio i lider HDZ-a Dragan Čović koji je govorio o temama sastanka te njegovim ishodima.

Čović je na samom početku svog obraćanja kazao kako je zadovoljan atmosferom u kakvoj su održali današnji sastanak. Kazao je kako je jedna od ključnih stvari koju su danas dogovorili jeste da se mnoge stvari moraju brže odvijati na nivou Vijeća ministara.

“Definirali smo to da neke stvari moramo brže realizirati u Vijeću ministara kako bi parlamentarna skupština također zasjedala u relativnom periodu, a sve kako bi predstavnicima EU prikazali jednu lijepu atmosferu”, kazao je Čović.

Također, najavio je kako će naredni sastanak biti najkasnije u narednih 15 dana, a da će domaćin biti neko iz stranaka Trojke, najvjerovatnije SDP.

“Zadovoljan sam načinom komunikacije, a čini mi se da smo današnjim razgovorom snažno otvorili vrata EU, s jedne strane. S druge strane, bitna stvar oko koje smo se dogovorili jeste da smo svi kazali da niko ne smije kočiti niti jedan ekonomski projekat na čitavom prostoru Bosne i Hercegovine što je jako važno, a što se do sada povezivalo sa prostorom RS-a”, zaključio je Čović.

Ovo dolazi nakon što predstavnici Trojke nisu željeli glasati na Predstavničkom domu BiH za projekat u RS-u kao odgovor na to što SNSD-ovi delegati bezrazložno nisu glasali za važne zakone koji su već usvojeni u Predstavničkom domu i podržani od te stranke.

Prethodni članakSastanak koalicije na nivou BiH: Pomak na evropskom putu (VIDEO)
Naredni članakUbijena dva švedska navijača u Briselu, ubica i dalje u bjekstvu