Ćiro Blažević teško bolestan

Legendarni fudbalski trener Miroslav Ćiro Blažević teško je bolestan. U intervjju za slovenski Sport Klub rekao je da je loše i oprostio se od Slovenaca i Slovenije. Novinari SK kontaktirali su ga kako bi prokomentirao utakmicu ozmeđu Hrvatske i Slovenij, ali su saznali da je teško bolestan.

– Dragi moji Slovenci. Naša ljubav je bezgranična. Vi volite mene, ja volim vas, ali moram reći tužnu savjest. Ja sam jako, jako bolestan. Osim što sam star, imam 86 godina. Ako uskoro ne dođem, a vjerovatno i neću, iskoristio bih ovu priliku da iskažem svoju ljubav i pozdravim sve svoje prijatelje u Sloveniji. Poručujem im da mogu biti ponosni što su Slovenci. Dosegli ste civilizacijski nivo za kojim mi Hrvati čeznemo. Nažalost, moram reći katoličku stvar – zbogom. Zbogom dragi moji Slovenci. Žao mi je. Veoma sam pesimističan – naveo Blažević.

Ćiro Blažević boluje od raka. Bolest mu je prvi put registrovana 2011. godine. Sedam godina ranije imao je operaciju prostate. Uprkos tome što je pobijedio dva raka, situacija se pogoršala u posljednjem periodu.

 

Prethodni članakU BiH umjereno oblačno vrijeme, mogući lokalni pljuskovi na jugu
Naredni članakDodik: Crkva dokazala svoju snagu