Brnabić: Aerodrom u Trebinju biće koristan za cijeli region

Predsjednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić u Mostaru se osvrnula na temu izgradnje aerodroma u Trebinju i reakcije iz Hrvatske koja je zatražila da se izgradnja obustavi dok se utvrdi uticaj tog projekta na okolinu.

– Iskreno, iznenadila sam se na reakciju iz Hrvatske. Mislim da je to odličan projekt za čitav region, za Bosnu i Hercegovinu. To je još jedan aerodrom koji će, direktno i tokom same izgradnje, uticati na rast BDP-a i rast ekonomije, na podizanje građevinskog sektora i to u vremenima krize – rekla je Brnabić.

Predsjednica Vlade Srbije smatra kako će aerodrom u Trebinju imati pozitivan uticaj i na hrvatski turizam.

– Pragmatična sam političarka i nisam sigurna da razumijem razloge takve reakcije. Za mene je to suviše odlazak u prošlost, treba da živimo danas i da gledamo u budućnost. Kada gledamo ekonomske razloge, svi ekonomski pokazatelji govore da je to dobro za sve, i za BiH, i Republiku Srpsku, Crnu Goru i Hrvatsku. Analiziraćemo sve što kažu i mi ćemo kao savjestan i potencijalni investitor odgovoriti. Mislim da je to projekt koji treba da nas spaja, a ne da nas razdvaja. Nadam se da ćemo naći način da razgovaramo – poručila je Brnabić.

Prethodni članakTegeltija: Јačanjem regionalne saradnje do novih ulaganja
Naredni članakSijarto: Učinićemo sve da ovaj dio Evrope bude uspješan