Bošnjaci Nevesinja: Pozivamo naše komšije da jačamo naše dobrosusjedske odnose i zajedno osudimo ovaj necivilizacijski čin

Povodom dešavanja u noći 31.jula na 1.august u selu Hruštima kod Nevesinja, saopštenjem za javnost oglasili su se i predstavnici pravnih subjekata Bošnjaka Nevesinja.

U saopštenje za javnost oštro su osudili vandalski čin ispisivanja prijetećih poruka „Nož, žica, Srebrenica“ preko zastave na autobuskom stajalištu u ovom povratničkom selu.

Ispisivanje poruka mržnje preko  zastave BiH nije nikakva slučajnost.

”Takav rukopis je jasan i čitljiv svima. Uprkos uvredi koja je duboko povrijedila naše dostojanstvo pozivamo naše komšije da jačamo naše dobrosusjedske odnose i zajedno osudimo ovaj necivilizacijski čin, jer dobri komšijski odnosi nemaju alternativu. Ne dopustimo ekstremizmu da pokoleba naše namjere da gradimo društvo jednako za sve.

Od nadležnih opštinskih organa tražimo da se jasno i nedvosmisleno ograde od neodgovornih pojedinca i njihovih nalogodavaca, a od nadležnih istražnih organa da rasvijetle pozadinu ovog vandalizma i da počinioce adekvatno kazne. Poruke koje su ispisane u Hruštima nikome ne donose dobro i prijetnja su svima, navodi se u reagiranju Bošnjaka Nevesinja”, saopštili su nevesinjski Bošnjaci.

Prethodni članakMiloš Spaić se vratio kući živ i zdrav
Naredni članakMILIVOJEVIĆ: OČEKUJEM DA AMANDMANI NA USTAV HNK DOŽIVE I SUŠTINSKU REALIZACIJU