BILA JE ZVIJEZDA SERIJA SREĆNI LJUDI I OTPISANI: Danas živi u Albaniji, služi sataraš i uživa!

Glumicu Zlatu Numanagić domaća publika pamti po liku Lole iz “Srećnih ljudi”, ali i iz serije “Otpisani”, a mnogi su se iznenadili kada su saznali koji je njen novi biznis.

Naime, Zlata je riješila da otvori restoran u Albaniji, a inspiraciju za ovu ideju dobila je dok je ljetovala sa drugaricom Oliverom baš u ovoj zemlji.

“Uživali smo u nevjerovatnim bojama mora, od tirkizne, sive do teget i crne, čarobnim zalascima sunca. Dopali su nam se lokali gdje se jede svježa riba, oduševili su nas predusretljivi i gostoljubivi mještani. Kad je po povratku u Beograd Olivera predložila da baš u Sarandi ostvarimo mladalačke snove, jer ne znam čovjeka koji nije poželio da ima svoju kafanu, trebalo mi je tri sekunde da joj kažem da”, ispričala je Zlata za Gloriju svojevremeno.

U restoranu, u kom se mahom služe mediteranski specijaliteti, osim njih dvije radi lokalno osoblje. Komuniciraju na engleskom i “kuhinjskom albanskom”, kako Zlata duhovito kaže. Glavna kuvarica je Afrodita.
Zlata Numanagić
foto: Printscreen/YouTube

“Ona je divna, specijalista je za ribu, ali mesu je dušu vadila dok je nisam naučila da pljeksavice ne pritiska već ih ostavi na miru kad se peku. Olivera joj je nedelju dana objašnjavala kako se prave srpski specijaliteti, kao što su sataraš ili bećar paprikaš.”

Mještani, koje glumica opisuje kao divne, srdačne i prostodušne ljude, dugo nisu znali ko su dvije Srpkinje koje su se “usudile” da prve i jedine otvore restoran u njihovom “malom mjestu”. A kad im je Zlata rekla da je glumica, bukvalno su pali u nesvjest.

“Najčešće su me viđali u radnoj uniformi, bez šminke, kako brišem terasu i stolove, idem u nabavku. Kad su na jutjubu vidjeli snimke iz “Otpisanih” i “Srećnih ljudi”, nisu mogli da vjeruju. Zagledali su me, širili slike preko cijelog ekrana. A kad je krajem avgusta u nedeljnom izdanju njihovih novina izašao intervju sa mnom, onda su stvarno pali u nesvjest. Mislim da onoliku fotografiju naši nisu objavljivali ni kad sam bila na naslovnim stranama.”

Zlata se nedavno vratila u Beograd i ovih dana će se posvetiti glumi. Čeka je mnogo obaveza u pozorišnim predstavama, sve do proljeća, kada se vraća u svoj kutak na Jonskom moru.Kurir

Prethodni članakKORONA BUKNULA U GACKU, NOVIH 38 SLUČAJEVA
Naredni članakMostar: Humane sugrađanke pritekle u pomoć, Elmedini će obezbjediti krov nad glavom (video)