Bečić: Odbranićemo narodnu volju i pobijediti

Odbranićemo narodnu volju i pobijedićemo, poručio je večeras lider Demokrata Aleksa Bečić sa protestnog skupa te stranke u Kolašinu, koji je održan po veoma hladnom vremenu pod sloganom “Ustani. Odbrani. Pobijedi”.

– Slobodu ako jednom izgubite ne možete je povratiti. Najveći pobjednici su bili oni koje niko nije mogao nazvati izdajnicima. Izdaja se nikada nije praštala i ne smije se oprostiti. Nećemo stati, mi smo ustali jer ne smijemo odustati. Odbranićemo narodno volju i pobijedićemo – poručio je Bečić sa trga u Kolašinu.

On je naglasio da Demokrate nude vanredne izbore, “narodni sud, da narod olovkom presudi”.

– Spremni smo odmah da odemo na taj sud. Tražimo raspisivanje lokalnih izbora, tražimo vanredne parlamentarne – rekao je Bečić.

On je poručio i da protesti svakog dana treba da budu sve brojniji u gradovima širom Crne Gore koje će organizovati Demokrate, a prvi sljedeći je već sutra uveče u Pljevljima.

Bečić je rekao da će odbraniti narodnu volju izglasanu na izborima 30. avgusta 2020. godine.

Potpredsjednik Demokrata Vladimir Martinović rekao je da narod Crne Gore neće dozvoliti izdaju i prevaru.

– I Njegoš je rekao “Čast i bruka žive dovijeka”. Ima li veće bruke nego pogaziti svoju riječ? – istakao je on.

Poslanici Skupštine Crne Gore su prije pet dana izglasali smjenu Bečića sa funkcije predsjednika Skupštine.

Bečić je tada rekao da mu je bila čast što je služio narodu i da mu je najvažnije što se od njegovog djelovanja nije zastidjela prije svega njegova porodica.

Demokrate Crne Gore, protest održavaju večeras u Kolašinu zbog “prekrajanja izborne volje” sa izbora 30. avgusta 2020. godine i najave formiranja manjinske Vlade, koju bi podržala opoziciona Demokratska partija socijalista, a čiji bi premijer bio Dritan Abazović iz Građanskog pokreta URA, koji u Skupštini Crne Gore ima tri od 81 poslanika.

Prethodni članakMeta se oglasila o poslovanju u Evropi: Korisnici Facebooka i Instagrama mogu da odahnu
Naredni članakDačić: Ambasadori EU ne mogu da uslovljavaju dolazak u Orašac