Autoprevoznici od sutra ponovo blokiraju saobraćaj u Banjaluci

Autoprevoznici od sutra ponovo blokiraju saobraćaj u Banjaluci. Prvo jednočasovna obustava prigradskog i gradskog prevoza, a narednih dana u jutarnjim i večernjim intervalima. Ne odustaju od većih cijena karata i zahtjeva za održavanje vanredne sjednice gradskog parlamenta.

Banjaluka će sutra od 20 do 21 časa biti bez gradskog i prigradskog prevoza. Svaki naredni dan povećavaće se časovi obustave u jutarnjim i večernjim terminima vožnje autobusa. Prevoznici ne odustaju od svojih zahtjeva koje su uputili Gradskoj upravi i Skupštini grada.

– Podnijeli smo incijativu Gradskoj upravi i Skupštini grada za održavanje sjednice na kojoj bi se isključivo raspravljalo o cjenovniku i usvojili novi. A, onda oni ako imaju sredstava, jer mi nemamo ništa protiv da to umjesto građana – plati iz gradskog budžeta – rekao je Dejan Mijić direktor Autoprevoza Banjaluka.

Јoš se ne zna kada će biti održana vanredna sjednica Skupštine grada. Gradski menadžer kaže, mora što prije kako bi se usvojio novi cjenovnik.

– Kada je u pitanju socijalna kategorija, poštede ovog povećanja i mislim da je to preko 50 odsto, ukupno poskupljenja će definitivno biti pokriveno iz budžeta. Penzioneri, đaci do 4. razreda iz ruralnih područja – rekao je Bojan Kresojević gradski menadžer u GU Banjaluka.

Predsjednik gradskog parlamenta kaže da nije problem zakazati sjednicu i razgovarati o ovom pitanju ali da odbornici većine, nikada neće prihvatiti skuplje karte koje bi građani, morali plaćati isključivo iz svog džepa.

– Banjaluka ima stabilan budžet, ima dovoljno novca da prevoznicima obezbjedi štetu prouzrokovanu porastom cijene goriva. I to je jedini način da se uzađe iz ove situacije – smatra Mladen Ilić predsjednik Skupštine grada Banjaluka.

Banjalučani već danas u nedoumici – kako stići sutra na posao, kod ljekara…

I dok prevoznici traže poštovanje ugovora i građani traže da dobiju ono što su platili i što plaćaju – redovan autobuski saobraćaj.

 

Prethodni članakBez ruskog gasa Hrvatska na zimu bez grijanja?
Naredni članakProširena optužnica protiv Tačija za zločine u Suvoj Reci i Gnjilala