ANA BRNABIĆ: RAZGOVARALI SMO O IZGRADNJI VRTIĆA I SRPSKE KUĆE U MOSTARU

Predsjednik Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je u Mostaru da je sa predstavnicima srpskih udruženja u Mostaru i Srpske pravoslavne crkve razgovarano o projektima koje Srbija treba i može da podrži.

“Razgovarali smo o projektima koje treba i možemo da podržimo, osnivanju srpsku kuće u Mostaru, završetku Saborne crkve, kao i izgradnji makar jednog vrtića za srpsku djecu i još nekim stvarima koje možemo da uredimo privredno kako bi podigli zapošljavanje i obezbedili bolji kvalitet života Srbima u Mostaru i ovom delu Hercegovine”, rekla je Brnabićeva i podsjetila da je i prije otprilike šest mjeseci imala sastanak sa ovdašnjim Srbima kada je posjetila Mostar, Nevesinje i Prebilovce.

Osvrćući se na održane izbore u Srbiji, ona je navela da imala juče sastanak sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o izbornim rezultatima koje su analizirali sa timom iz SNS-a.

Ona je zahvalila građanima koji su masovno izašli na izbore i dali podršku kandidatu SNS-a Aleksandru Vučiću za novog predsjednika Srbije, istakavši da je to bila naubjedljivija pobjeda do sada.

 

“Kao i što smo obećali, nastavili smo 4. aprila ka tom cilju da do 2026. godine nivo prosečna plate bude 1.000 evra i prosečne penzije od 500 evra”, rekla je Brnabićeva.

Ona je navela da su se tokom sastanka više bavili time šta dalje da se uradi za Srbiju u ovom trenutku.

“Moramo da se fokusiramo na krizu koja je pred nama i da obezbedimo stabilan i kontinuiran rast i razvoj, da nastavimo sa otvaranjem radnih mesta i sa rastom plata i penzija”, rekla je Brnabićeva.

Govoreći o formiranju nove vlade Srbije, ona je navela da razgovori o tome tek predstoje.

Predsjednik Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da je Srbija treći najveći investitor u BiH, a da je BiH peti izvozni partner Srbiji.

“Zbog toga je nama prisustvu na Mostaru jako važno da nastavimo da razvijamo bilateralne političke veze sa BiH zato što je nama u najvišem interesu da sačuvamo regionalnu stabilnost”, rekla je Brnabićeva i istakla da je to jedini način da i Srbija nastavi da raste i da privlači investicije.

Ona je naglasila da su Srbija i BiH u protekloj godini dostigle nivo robne razmjene od 2,34 milijarde evra, što je 34 odsto više nego 2020.

“Naša ekonomska saradnja, privredna i robna razmena sa BiH svake godine je sve veća i u poslednjih 10 godina se više nego udvostručila”, rekla je novinarima Brnabićeva koja je danas prisustvovala otvaranju Međunarodnog sajma privrede u Mostaru.

Ona je istakla da je ovo peti put da delegacija Srbije i srpski privrednici učestvuju na ovom sajmu.

Prethodni članakSANKCIJAMA SE NE MOŽE OSTVARITI MIR I STABILNOST NA ZAPADNOM BALKANU
Naredni članakOTVOREN SAJAM U MOSTARU-“Putevi su ono što nas spaja”