Akcija “Kode”: 11 uhapšenih lica predato Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo

Јedanaest uhapšenih lica u akciji “Kode” predati su jutros u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo koje će, nakon ispitivanja, odlučiti o prijedlogu za određivanje pritvora.

Podsjećamo, u akciji “Kode” koja je sprovedena na području Istočnog Novog Sarajeva, Istočne Ilidže, Pala, Istočnog Starog Grada, Banjaluke i Kantona Sarajevo uhapšeno je ukupno 14 osoba kojima se na teret stavlja da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogom, čime su pričinili protivpravnu imovinsku korist od 2.750.000 KM.

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo ranije je rečeno da da je akcija usmjerena protiv grupe lica osumnjičenih da su duži period na području Istočnog Sarajeva dogovarala kupovinu, distribuciju i novčanu isplatu heroina, kokaina, marihuane, amfetamina, ekstazija i drugih supstanci za proizvodnju narkotika, te tako počinila krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet droge.

Velika akcija službenika Policijske uprave Istočno Sarajevo sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske, provedena je u saradnji sa Evropolom, a po naredbi Okružnog suda i nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo.

Akcija je sprovedena na osnovu informacija dobijenih iz Skaj aplikacije. Izvršeni su pretresi na 27 lokacija na području Istočnog Novog Sarajeva, Istočne Ilidže, Pala, Istočnog Starog Grada, Banjaluke i Kantona Sarajevo.

Među uhapšenima, prema pisanju medija, nalaze se lica koja već imaju policijske dosijee, a dio njih se dovodi u vezu sa kriminalnom grupom Darka Eleza.

Prethodni članakŽuto upozorenje zbog vjetra i kiše
Naredni članakLjulja se fotelja direktorice: Sebija Izetbegović preuzela poštu o njenoj smjeni