Akcija “Kapital”: Pretresi i hapšenja zbog POKUŠAJA UBISTVA člana Komisije za hartije od vrijednosti FBiH

Pripadnici SIPA-e od jutros provode akciju “Kapital”.

Navedena operativna aktivnost se vrši u cilju rasvjetljavanja krivičnog djela ubistvo u vezi sa krivičnim djelom pokušaj ubistva koje se desilo 15.02.2022. godine i 16.03.2022. godine u Sarajevu, na štetu Mateja Živkovića, zamjenika predsjednika Komisije za vrijednosne papire FBiH. Tom prilikom je Živković ranjen sa više metaka. U toku su operativne aktivnosti na 11 lokacija na području Kantona Sarajevo. U toku dana će u prostorije SIPA-e biti dovedena lica koja će biti saslušana u svojstvu svjedoka kao i jedno osumnjičeno lice – rekla je za “Avaz” Jelena Miovčić, portparol SIPA-e.

Akcija se vrši po nalogu Kantonalnog suda u Sarajevu, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva KS u saradnji sa Federalnom upravom policije.

Podsjetimo, policija i dalje traga za nepoznatom osobom koja je 16. marta prošle godine u popodnevnim satima u sarajevskom naselju Dobrinja iz vatrenog oružja pokušala ubiti Mateja Živkovića, člana Komisije za vrijednosne papire Federacije BiH.

Živković je u pucnjavi zadobio teške tjelesne povrede zbog čega je zbrinut i zadržan na liječenju u sarajevskom Kliničkom centru.

Prethodni članakSlovenija uvela rigorozne mjere u saobraćaju
Naredni članakDio roditelja djece ubijene u “Ribnikaru” protestvovao ispred škole