Advokati Enise Klepo uložili žalbu na osuđujući dio presude Amiru Džafiću

Nakon što su iz Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona potvrdili da će uložiti žalbu na presudu Opštinskog suda u Konjicu izrečenu Amiru Džafiću (44) i to zbog odluke o kazni, to su već učinili punomoćnici oštećene Enise Klepo (28).

Iz Advokatske kancelarije „Dalipagić-Crnjac“ je potvrđeno da je žalba uložena na osuđujući dio presude kojim je oštećena Klepo upućena na to da imovinsko-pravni zahtjev ostvari u parničnom postupku.

– Mišljenja smo da je Sud i u kaznenom predmetu mogao odlučiti o imovinskom zahtjevu oštećene, jer je imao dovoljno dokaza da odluči o tome. Smatramo da je Sud imao opredijeljeni imovinsko-pravni zahtjev, medicinsko vještačenje, dokumentaciju i fotografije koje su pokazivale unakaženost oštećene – kazali su iz Advokatske kancelarije “Dalipagić-Crnjac”.

Podsjetimo, presudom Općinskog suda u Konjicu, Džafić je zbog krivičnog djela teška tjelesna povreda ozljeda iz čl. 172. st. 1. KZ F BiH, na štetu Klepo, osuđen, nepravomoćno, na zatvorsku kaznu u trajanju od 10 mjeseci.

Džafić je optužen nakon što je 1.avgusta prošle godine brutalno pretukao Enisu Klepo, svoju tadašnju uposlenicu, koja je u hotelu „Jablanica“ radila kao recepcionerka. Avaz

Prethodni članakDodik: Bećirović islamski radikalista koji ne može da sakrije mržnju prema Srbima
Naredni članakDogovoren Zakon o sprečavanju pranja novca, radne grupe usaglasiće ostala tri (VIDEO)