Mostarski sajam ponovo odgođen

Novo izdanje Mostarskog sajma privrede bilo je optimistično najavljeno za 13. april ove godine. Planovi su propali, a novi datum održavanja sajma ostaje nepoznanica.

“Trenutno se ništa ne događa, dok se ne završi pandemija koronavirusa ili dok se ne bude moglo okupljati jednostavno smo u fazi mirovanja. Nismo ugasili firmu ili nešto tako, nego nema efekta. Ne znamo što bismo radili kada ne možemo organizovati sajam”, rekla je za Bljesak.info direktorica Mostarskog sajma Dalfina Bošnjak.

Bošnjak kaže da je bio plan da se počne raditi na proljeće. Međutim, zbog pogoršanja epidemiološke situacije nije moguće ništa poduzimati.

Web stranica Mostarskog sajma kao da je stala u vremenu. Naime, posljednja objava je informacijama medijima o neodržavanju 23. izdanja sajma te nada o održavanju tradicionalnog sajma u proljeće 2021. godine.

“Stranicu smo ostavili na istom jer ne znamo šta bismo sada napisali. Kada bismo napisali u proljeće ili u jesen, ne znamo bismo li to mogli ostvariti. Tako da trenutno stojimo, čim bude mogućnosti idemo u organizaciju”, naglasila je za Bljesak.info Bošnjak.

 

Prethodni članakKOŠARAC: NADLEŽNI PODODBOR EU RAZMATRAĆE PITANjE IZGRADNjE ODLAGALIŠTA
Naredni članakPUNE SE KAPACITETI KOVID ODJELjENjA BOLNICA U NEVESINjU I TREBINjU