Zvaničnici Srpske čestitali Vučeviću na izboru za novog predsjednika Vlade Srbije

Zvaničnici Republike Srpske čestitali su Milošu Vučeviću na izboru novog predsjednika Vlade Srbije.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je Milošu Vučeviću na izboru za predsjednika Vlade Srbije.

– Čestitam Vučeviću izbor za predsjednika Vlade Srbije, uvjeren da snažna, ekonomski i politički stabilna Srbija garantuje sigurnu budućnost za sve građane – napisao je Dodik na svom Iks profilu.

Dodik je naglasio da je siguran da će premijer Vučević svojim predanim radom nastaviti dalji snažan razvoj Srbije.

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović uputila je čestitku Milošu Vučeviću povodom izbora za predsjednika Vlade Srbije sigurna da će nastaviti da sprovodi suverenu, mudru i odgovornu nacionalnu politiku.

– Povodom Vašeg izbora za predsjednika Vlade Srbije, upućujem Vam srdačne čestitke i izražavam uvjerenje da ćete ovu važnu funkciju, kao i sve prethodne, obavljati uspješno, odgovorno i posvećeno, u najboljem interesu države Srbije, a na dobrobit svih njenih građana – navela je Cvijanović.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić čestitao je novoizabranom premijeru Srbije Milošu Vučeviću izbor na novu funkciju uvjeren u njegovu sposobnost na novoj dužnosti.

Stevandić je čestitku uputio Vučeviću kao dugogodišnjem prijatelju, uvjeren u njegovu sposobnost i predanost na novoj dužnosti.

– Čestitam Srbiji izbor premijera i nove Vlade – poručio je Stevandić.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković uputio je čestitku Milošu Vučeviću, povodom izbora za predsjednika Vlade Republike Srbije.

– U ime Vlade Republike Srpske, i u svoje ime, čestitam Milošu Vučeviću izbor za predsjednika Vlade Republike Srbije. Vlada Srbije je izborom Miloša Vučevića za njenog predsjednika dobila snažnog i kompetentnog političara, koji će, siguran sam, nastaviti snažno razvijati Srbiju – ističe Višković.

Prethodni članakFinalni prijedlog rezolucije o Srebrenici upućen UN: Vlada Srpske upozorila – usvajanje rezolucije izazvalo bi sukobe
Naredni članakVučić: Nova Vlada da štiti državne i nacionalne interese