Zvaničnici Srpske čestitali Božić katoličkim vjernicima

Zvaničnici Republike Srpske čestitali su Božić katoličkim vjernicima, i svima koji ga proslavljaju po gregorijanskom kalendaru.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je božićnu čestitku nadbiskupu vrhbosanskom Tomi Vukšiću i svim vjernicima koji praznuju Božić po gregorijanskom kalendaru u Republici Srpskoj i BiH, istakavši da je Božić prilika za spoznaju istinskih ljudskih vrijednosti.

Dodik je svim vjernicima poželio da im dan Hristovog rođenja donese mnogo zdravlja, neizmjernu sreću i duševni mir.

– Ovaj najradosniji hrišćanski praznik dočekajte posvećeni jedni drugima u toplini porodičnog doma, ali ne zaboravite one koji su sticajem okolnosti uskraćeni za ljubav, sigurnost i dostojanstven život – naveo je Dodik u čestitki.

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović čestitala je Božić i Novu godinu nadbiskupu vrhbosanskom Tomi Vukšiću i svim vjernicima u Republici Srpskoj i BiH koji praznik Hristovog rođenja praznuju po gregorijanskom kalendaru, te poželjela da ih provedu u miru, zdravlju i duhu jevanđeljskog praštanja.

– Povodom nastupajućeg Božića i Nove godine, Vama i svim vjernicima koji praznik Hristovog rođenja slave po gregorijanskom kalendaru, upućujem iskrene čestitke, uz želju da ga proslavite u dobrom raspoloženju, okruženi porodicom i prijateljima – navela je Cvijanović.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković čestitao je Božić katoličkim vjernicima u BiH, sa željom da ovaj radosni praznik proslave u zdravlju i blagostanju. Višković je božićnu čestitku uputio vrhbosanskom nadbiskupu Tomi Vukšiću, sveštenstvu i ostalim vjernicima u BiH koji praznuju Božić po gregorijanskom kalendaru.

– Ovaj radosni praznik koji slavi rođenje Isusa Hrista predstavlja nadahnuće za hrišćane, ali i sve ljude dobre volje da grade iskrenije i pravednije odnose zasnovane na povjerenju i humanosti. Božić nas podsjeća na važnost dobrote i ljubavi prema bližnjima s kojima dijelimo sadašnjost i budućnost – navodi se u čestitki.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić čestitao je Božić Njegovoj preuzvišenosti vrhbosanskom nadbiskupu monsinjoru Tomi Vukšiću, biskupima, sveštenstvu, redovništvu, svim rimokatolicima i ostalim hrišćanima u Bosni i Hercegovini, koji praznuju po gregorijanskom kalendaru.

– Povodom Božića upućujem Vam iskrene čestitke u ime Narodne skupštine Republike Srpske i u svoje lično ime. Neka nas jedan od najradosnijih hrišćanskih praznika podsjeti na neprolazne vrijednosti praštanja, poštovanja i tolerancije i neka nam bude putokaz u bolje i pravednije društvo. Svim vjernicima želim da Božić proslave sa svojim najbližima u miru i dobrom raspoloženju. Srećan Božić i Nova godina! – naveo je Stevandić u čestitki.

Prethodni članakKada je zastoj, ti kolo zapleši: Višečasovno čekanje na prelazak granice NEKI SU LAKŠE PODNIJELI
Naredni članakBorci odbranili Republiku Srpsku i niko im ne može zabraniti obilježavanje 9. januara