Župljanin: Događaji u Srbiji su dio “ružičaste revolucije”

Ono što ovih dana gledamo u Beogradu, jeste dio već utvrđenog plana, u bojama “ružičaste revolucije”, koju su strane sile pripremile, rekao je za naš Јutarnji program univerzitetski profesor, stručnjaka za bezbjednost i predsjednik Organizacije starješina Vojske Republike Srpske Sloboda Župljanin.

– Ovo što opozicija u Srbiji radi, radi na štetu svih Srba. Strane sile pokušavaju da promijene volju naroda, da se Srbija kazni jer nije uvela sankcije Rusiji, ni priznala nezavisnost tzv. Kosova – istakao je Župljanin.

Kako on dodaje, to nije ništa drugo nego poziv na rušenje sistema na ulici.

– Ono što je ohrabrujuće, rukovodstvo Srbije, na čelu sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem, dokazali su da su sposobni, te da su se oduprli ovakvim provokacijama – dodaje Župljanin.

Kada je riječ o glasanju Srba iz Republike Srpske, Župljanin ističe, da taj broj nije mogao da značajno utiče na rezultat izbora.

– Od toga ko je na vlasti u Srbiji, uveliko zavisi kakva će biti situacija i u Republici Srpskoj. Danas imamo situaciju, kada je odnos Srba iz Srbije i Republike Srpske na zavidnom nivou – navodi Župljanin.

Opozicija u Srbiji je duboko korumpirana, naglasio je Župljanin, ističući da pojedini iz opozicije i sami priznaju ko im daje novac.

– Njihov jedini motiv je da izvršavaju naloge onih koji ih plaćaju, ali na svu sreću u Srbiji još uvijek postoji dovoljno demokratskog integriteta – dodao je Župljanin.

Kada je riječ o Kristijanu Šmitu, njegovom djelovanju na prostoru BiH, Župljanin dodaje da je od njega sve moguće očekivati, ali da njegove radnje nemaju nekakav uticaj, osim destabilizije i dodatnog komplikovanja situacije u BiH.

Prethodni članakVajar Milivoje Bokić poklonio fontanu Trebinju
Naredni članakDodik: Ponosan na riječi Putina da podržava Republiku Srpsku