Žerajić: Borićemo se za ljude i život Nevesinja

DNS će se kroz Skupštinu opštine zalagati za dalji ravnomjeran razvoj Nevesinja, poručio je nosilac kandidatske liste DNS a za Skupštinu opštine Nevesinje Nebojša Žerajić. Pojašnjava da će ova stranka akcenat staviti na zapošljanje iz porodica gdje niko ne radi, ali i na djecu poginulih boraca.

-Borićemo se za to da sva djeca u osnovnoj školi imaju pravo na besplatne udžbenike i da određene kategorije imaju besplatno predškolsko obrazovanje. Istrajaćemo u tome da se nastavi dalji infrastrukturni razvoj Nevesinja koji je bio više nego očigledan u prethodne četiri godine zašto je DNS na čelu sa Nenadom Nešićem izuzetno zaslužan, rekao je Žerajić dodajući da će cilj biti i to da se u svakom  naselju izgradi igralište za djecu što će doprinijeti boljem i zdravijem razvoju djece.

Cilj DNS-a u narednom periodu bit će, prema Žerajićevim riječima, i to da se do svake kuće u svim selima  dovede voda i asfaltirani put što je pravo svakog stanovnika Nevesinja u dvadeset prvom vijeku.

-Imamo plan  za poljoprivrednu proizvodnju koja je sigurno budućnost u Nevesinju ali ljudima treba pomoći od samih nabavki sjemena, pravilnog korištenje agrotehničkih mjera pa do pronalaska tržišta i poznatog kupca, kaže Žerajić.

DNS Nevesinje će predložiti i to da se svim studentima omogući odrađivanje pripravničkog staža odmah po završetku studija kako bi im se omogućilo polaganje stručnog ispita i kasniji ravnopravan status prilikom konkurisanja za posao.

-Imamo konkretne prijedloge za unapređenje i razvoj turizma i tako iskoristiti geografski položaj i klimu  naše opštine, kaže Žerajić pozivajući na kraju građane Nevesinja da na izborima, u nedjelju 15. novembra, zaokruže “ za ljude i život Nevesinja“.