Zelenski: Sastanak sa Putinom neophodan

Ruska vojna operacija u Ukrajini ušla je u dvadeset sedmi dan. Za sutra je najavljen nastavak vanredne sjednice Generalne skupštine UN posvećene situaciji oko Ukrajine.

Kako se navodi u saopštenju, 11. vanredna sjednica Generalne skupštine biće održana u srijedu, 23. marta, sa početkom u 10 časova po lokalnom vremenu.

Ranije u ponedjeljak Generalnoj skupštini je već dostavljen prijedlog rezolucije o humanitarnoj situaciji u Ukrajini, u vezi sa kojim je planirano da se posebna sjednica nastavi u utorak, 22. marta, ali je zbog organizacionih pitanja odlučeno da to bude dan kasnije, prema izvorima iz administracije UN, navodi TAS S.

U isto vrijeme predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski smatra da je sastanak sa liderom Kremlja Vladimirom Putinom neophodan da bi se utvrdio stav Rusije o okončanju rata koji je pokrenuo u Ukrajini.

Zelenski je takođe rekao da na takvom sastanku neće biti moguće donijeti odluku o tome šta treba da se radi sa okupiranim teritorijama u Ukrajini, prenio je Rojters.

Rusija je 24. februara započela, kako je Moskva naziva, specijalnu vojnu operaciju s ciljem denacifikacije i demilitarizacije Ukrajine.

Prethodni članakU Srbiji sjednica Savjeta za nacionalnu bezbjednost
Naredni članakPRAZNE POLICE Širom Evrope