ZBRINUTA PORODICA BAKOČ U SELU ZAJASEN

Porodica Bakoč iz nevesinjskog sela Zajasen čiju je kuću i pomoćne objekte oštetilo klizište zbrinuta je uz pomoć Civilne zaštite i Opštine Nevesinje.

Iz Republičke uprave civilne zaštite isporučen je kontejner koji je juče transportovan i postavljen u 25 kilometara udaljeno planinsko selo. Akciju je otežavao snijeg i težak teren, ali je uz pomoć opštinske mehanizacije i vatrogasaca kontejner stigao na odredište.

Viši stručni saradnik za poslove civilne zaštite Mladen Zubac kaže da je kontejner adaptiran za stanovanje i da je omogućeno zagrijavanje i osvjetljenje. Potvrdio je da stara porodična kuća nije bezbjedna za boravak i da je klizište napravilo štetu i na pomoćnim objektima.

Radomir Bakoč, čija će dva srodnika tokom zime biti smještena u kontejner, zahvalio se komšijama, opštinskim službama i institucijama koje su priskočile u pomoć i blagovremeno reagovale na njihov problem koji je izazvala prirodna nepogoda.

̶ Tražili smo ovaj vid pomoći kako bi prebrodili zimu koja je uvijek teška u ovom planinskom selu, a na proljeće ćemo vidjeti kako dalje ̶ kaže Bakoč.

Načelnik opštine Milenko Avdalović naglašava da su odmah po prijavi u Zajasen uputili Komisiju za procjenu štete od elementarnih nepogoda.

̶ Nismo htjeli ništa da rizikujemo i u dogovoru sa porodicom obezbijedili smo privremeni smještaj ̶ kaže Avdalović i dodaje da je to obaveza lokalne uprave, ali prije svega ljudski čin i poruka solidarnosti.

Radionevesinje

Prethodni članakBudžet Trebinja za 2022. godinu 37,8 mil. KM – Nikad veća izdvajanja za investicije
Naredni članakBiciklijada „Ćirovom rutom“