ZBOG SUSPENZIJE RUSKIM KLUBOVIMA Srbija već od naredne sezone sa direktnim učesnikom u Ligi Šampiona?

epa09789931 Red Star's Mirko Ivanic (R) in action against Partizan's Sasa Zdjelar (L) during the Serbian SuperLiga soccer match between Red Star and Partizan in Belgrade, Serbia, 27 February 2022. EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

UEFA razmatra da već od naredne sezone mijenja sistem kvalifikacija, a sve to vjerovatno zbog izbacivanja ruskih klubova, od kojih šampion ima direktno mjesto u Ligi šampiona.

Kako prenosi britanski Tajms, čiji je tekst podijelio britanski novinar Sem Strit, ukoliko suspenzija ostane na snazi, šampion Srbije bi mogao da dobije direktno mjesto u Ligi šampiona.

Naime, UEFA navodno razmatra da mjesto Rusije zauzme prva sljedeća ekipa na UEFA rang listi nacionalnog koeficijenta, a to mjesto zauzima upravo Srbija.

Tek sada postaje uočljivo koliko je značajno bilo što su ove sezone i Zvezda i Partizan sakupili veliki broj bodova za nacionalni koeficijent, pa je Srbija završila na 11. mjestu, tik iza Rusije. I 11. mesto donosi direktno mjesto u Ligi šampiona, ali tek od sezone 2023/24, prenosi Telegraf.

Međutim, suspenzija Rusije mogla bi značajno da ubrza taj proces i šampion Srbije bi već naredne sezone mogao da zaigra u eliti, i to kao direktan učesnik.

Prethodni članakRusija započela POVLAČENJE VOJSKE IZ KIJEVA
Naredni članakGIGANT AUTOMOBILSKE INDUSTRIJE STIŽE U SRBIJU! Vučić u Subotici saopštio sjajne vesti